Canarian Airways, een nieuwe "100% Canarische" luchtvaartmaatschappij

Geschreven op 11-02-2021


De Cabildo de Tenerife was gisteren gastheer van de presentatie van Canarian Airways, een nieuwe "100% Canarische" luchtvaartmaatschappij onder leiding van hoteleigenaren in Tenerife en One Airways die vanaf de tweede helft van juni zal opereren vanaf de luchthaven Tenerife Zuid met een enkel vliegtuig met 144 zitplaatsen.

Deze nieuwe luchtvaartmaatschappij, die ook de deelname heeft van de Cabildo met een initiële financiële bijdrage van 700.000 euro, start vanaf maart met de verkoop en reservering van tickets en vliegt in principe naar bestemmingen zoals Madrid, Barcelona, ​​Vigo, Bilbao, Glasgow, Cardiff en Berlijn.

De president van de Cabildo, Pedro Martín, benadrukte dat het een belangrijke dag is, niet alleen omdat er een 100% Canarische luchtvaartmaatschappij wordt gelanceerd, maar ook omdat het een symbool is van het vermogen van het zakelijke weefsel van Tenerife om het hoofd te bieden aan de tegenslag van de huidige situatie, gekenmerkt door de covid-19 pandemie.

Pedro Martín is ervan overtuigd dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om het belang van deze luchtvaartmaatschappij in te zien, waarin de Cabildo met 25% zal deelnemen en waarin het zal bijdragen aan de "soliditeit" van de instelling, en haar ervaring kan delen die het heeft op het gebied van toeristische promotie.

Martín voegde eraan toe dat met de deelname van de Cabildo aan deze luchtvaartmaatschappij het de bedoeling is dat vliegen niet alleen een optie is, maar ook een recht. We willen normale tarieven aanbieden die niet onderhevig zijn aan speculatie. Bovendien kiezen we ook voor een model waarbij comfort primeert en zullen we de mensen “niet opstapelen” door meer stoelen te plaatsen, aldus Martín.

De directeur van Canarian Airways en president van Ashotel, Jorge Marichal, gaf aan dat deze nieuwe luchtvaartmaatschappij het resultaat is van "veel werk" en tot doel heeft het probleem van de luchtverbindingen aan te pakken, wat een zeer belangrijke "achilleshiel" is voor de archipel.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).