Santa Cruz de Tenerife verliest 35 miljoen euro door de opschorting van Carnaval 2021

Geschreven op 12-02-2021De stad Santa Cruz de Tenerife zal ongeveer 35 miljoen euro kwijtraken door de opschorting van het Carnaval 2021 vanwege de coronapandemie. De schepen van feestelijkheden, Alfonso Cabello, wijst erop dat de economische impact op de stad erg groot is en dat "de niet-viering van dit festival in februari" alleen al een verlies betekent van 11 miljoen euro aan toeristische inkomsten.

De burgemeester wijst erop dat tijdens de twee weken waarin het carnaval wordt gevierd in de straten, er normaal gezien meer dan 170.000 mensen aanwezig zijn, waarvan meer dan 21.200 cruisepassagiers. En in februari wordt steeds de hoogste hotelbezetting geregistreerd van het jaar in onze stad, zegt hij.

Evenzo voegt Alfonso Cabello eraan toe dat we tijdens carnaval, met name tijdens het Piñata-weekend, ook nog eens het bezoek krijgen van zo'n 40.000 mensen uit Gran Canaria. De schepen erkent dat het erg moeilijk zal zijn om alle economische schade te recupereren die is veroorzaakt wanneer alles weer normaal wordt.

De sectoren die het meest worden getroffen door de opschorting van het Carnaval 2021 zijn de restaurants, de hotels en de handel. Daarom is het gemeentebestuur erg bezorgd omdat dat nu juist de sectoren zijn die sinds het begin van de pandemie het zwaarst werden getroffen.

Om deze reden, kondigt Alfonso Cabello aan, zal de gemeenteraad een krachtig revitaliseringsprogramma lanceren in de hoofdstad wanneer de situatie weer normaal wordt. Het carnaval zal een belangrijke hoofdrolspeler zijn in de activiteiten die plaatsvinden in de straten van Santa Cruz zodra deze pandemie is verdwenen, waarbij wordt gerekend op de deelname van de feestgroepen en muziekgroepen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).