Dierenarts Antonio Fernández, op de lijst van de beste onderzoekers ter wereld

Geschreven op 11-02-2021Dierenarts Antonio Fernández, lid en erevoorzitter van het ‘Colegio de Veterinarios de Las Palmas’, behoort volgens Stanford University tot de beste onderzoekers ter wereld.

Het ‘Colegio de Veterinarios de Las Palmas’ meldde zondag dat de Noord-Amerikaanse universiteit haar lijst van de beste onderzoekers ter wereld heeft bijgewerkt op basis van de behaalde resultaten van hun werk.

De lijst is gebaseerd op de update van een studie uit augustus 2019, waarin ze wetenschappers proberen te classificeren die tot de 100.000 beste behoren wereldwijd, zoals gerapporteerd door Animal's Health.

Antonio Fernández Rodríguez was met zijn 48 jaar in 2008 de jongste winnaar van de ‘Premio Canarias de Investigación’. Hij is de enige dierenarts die deze onderscheiding heeft behaald.

Hij is vooral bekend voor zijn onderzoek naar walvisachtigen. Van zijn bijna 200 geïndexeerde wetenschappelijke publicaties vallen vooral die van het gerenommeerde tijdschrift Nature op. De resultaten van deze werken vormden de basis van een resolutie van het Europees Parlement voor een anti-sonar zone op de Canarische Eilanden, die nog steeds van kracht is en een wereldreferentie vormt op het gebied van milieubescherming van walvisachtigen.

Antonio Fernández Rodríguez kon aantonen dat er veel dolfijnen stierven door de sonar van duikboten die het duikpatroon van de dolfijnen verstoorde met de dood tot gevolg.

Zijn deelname aan conferenties en cursussen kan worden samengevat in het feit dat zijn ‘Grupo de Investigación de Cetáceos’ (groep die onderzoek doet naar walvisachtigen) de afgelopen tien jaar een wereldleider is geweest op het gebied van communicatie, omdat hij conferenties heeft gegeven in tientallen landen op vijf continenten en altijd zijn aandacht heeft gevestigd op zijn status als dierenarts en Canariër zijnde, wat een eer is voor het beroep en een enorm voorrecht voor het ‘Colegio de Veterinarios de Las Palmas’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).