De opvangkampen zijn geen hotels, en dit is wat Spanje te bieden heeft

Geschreven op 12-02-2021De Spaanse regering van Pedro Sánchez krijgt voortdurend kritiek op het beheer van de migratiecrisis op de Canarische Eilanden. De migranten klagen over de kampen die door de staat zijn opgezet. Ze hebben honger en kou, voelen zich beledigd en hebben last van fecaal water dat door het kamp stroomt wegens overstromingen.

Ze willen van de Canarische Eilanden naar Europa doorreizen maar de politie houdt hen tegen op de luchthavens. Het Canarische parlement en de president van de regering, Ángel Víctor Torres, veroordelen dat er geen overplaatsingen meer zijn naar het Spaanse vasteland. We willen niet dat de eilanden veranderen in een gevangenis voor migranten, aldus Torres, en de ngo's veroordelen dat ze verzadigd zijn met werk.

Met betrekking tot de kou en de honger gerapporteerd door de migranten van het opvangkamp Las Raíces op Tenerife, verklaarde de regeringsafgevaardigde Pestana dat het natuurlijk geen hotel is, maar het zijn middelen die door de Spaanse staat beschikbaar worden gesteld en waar we al meer dan een jaar naar vragen.

Over de fecale wateren in Las Raíces beweerde Pestana dat het "een specifiek incident" was omwille van de zware regenval met overstromingen tot gevolg en dat dit probleem eerstdaags zal worden opgelost.

Uiteindelijk kwam hij vertellen dat de staat voldoet aan de beloftes om de migrantenhotels vrij te maken en hiervoor gebruiken ze de oude kazernes van Las Raíces of Canarias 50. Hij erkent dat er de eerste dagen een voedseltekort was maar dat iedereen te eten heeft gekregen.

Het ministerie van Migratie rechtvaardigt dus het verblijf in dit opvangcentrum voor migranten in La Laguna maar het is duidelijk dat dit geen hotel is. Momenteel zijn er 208 mensen en we zullen er alles aan doen om hen de nodige middelen en verzorging te bieden, aldus Pestana.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).