Korte nieuwsitems

Geschreven op 12-02-2021In het opvangkamp voor migranten in de kazerne Las Raíces in La Laguna werd een nieuwe beweging geboren om de immigranten te steunen. Woensdag kwamen ongeveer 70 mensen bijeen om steun te geven aan de 500 migranten in het kamp, die kleding, dekens en mobiele laders ontvingen. Dit staat in groot contrast met de onrusten die er op dinsdagavond nog waren waarbij een opzichter werd gewond.

De voorzitter van het parlement van de Canarische Eilanden, Gustavo Matos , ontving gisteren een doodsbedreiging in zijn eigen ouderlijk huis, gelegen in de gemeente La Laguna. Iemand had de boodschap “Sterf” onder de voordeur geschoven waar hij woont met zijn partner en zijn twee kinderen, beide minderjarig.

De migratiecrisis die de Canarische Eilanden doormaken, is de perfecte voedingsbodem voor hoaxes die racisme beschermen en bevorderen. Gebaseerd op halve waarheden, onnauwkeurigheden en openlijke leugens, creëren ze een sfeer van spanning die, zoals Anselmo Pestana, plaatsvervangend regeringsafgevaardigde op de Canarische Eilanden onlangs onthulde, openlijk xenofobe situaties heeft veroorzaakt.

De Guardia Civil heeft het voorstel afgerond dat officieren eindelijk toestaat tatoeages te dragen, op voorwaarde dat ze de politieke of vakbondsneutraliteit niet in gevaar brengen of uitingen of afbeeldingen bevatten die in strijd zijn met grondwettelijke waarden of die obscene motieven weerspiegelen en aanzetten tot haat. Het voorstel verbiedt tatoeages op de handen, op het hoofd en in de nek, hoewel ze op de armen en benen zijn toegestaan zolang ze van gemiddelde grootte zijn.

Salvamento Marítimo heeft een boot met 38 migranten gered in de wateren nabij Tenerife die sinds zondag werd gezocht. De boot bevond zich op 21 mijl ten zuiden van Punta Rasca en onder de inzittenden bevonden zich 16 vrouwen en 8 kinderen tussen de 2 en 3 jaar oud.

De GES-helikopter moest woensdag worden ingeschakeld om een 66-jarige vrouw te redden die ten val was gekomen op de sendero Roque del Conde, in de gemeente Arona. Ze werd daarbij vrij zwaar gewond aan haar benen en overgebracht naar Hospiten Sur.

Noodteams hebben woensdag het levenloze lichaam gevonden van de 49-jarige man die op 2 februari verdween in Roque de los Muchachos, in de gemeente Garafía op La Palma, vlakbij de plaats waar zijn voertuig werd teruggevonden. Het slachtoffer is blijkbaar gevallen van ongeveer 200 meter hoog en hij kon worden gelokaliseerd door een oranje kledingstuk dat hij droeg.

Een 50-jarige motorrijder stierf woensdag na een botsing op de TF-1 in de gemeente Fasnia, zoals bevestigd door de nooddienst 112. De hulpdiensten waren nochtans zeer snel ter plaatse maar konden enkel de dood van het slachtoffer bevestigen.

De terugval van de economie was het afgelopen jaar in de provincie Santa Cruz de Tenerife (-19%) iets minder groot dan in Las Palmas (-21%) maar wel veel groter dan in het land als geheel (-11%). Het gewicht van het toerisme, met name de buitenlandse vraag, en het matige gewicht van de publieke sector in vergelijking met andere gemeenschappen, zijn de factoren die deze 10% verschil bepalen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).