Getijdenpoelen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 11-02-2021Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden bundelt in een werk van meer dan 1.000 pagina's de getijdenpoelen die bestaan ​​aan de kusten van de archipel, opgetekend door de auteur Alberto Luengo, een architect van beroep.

De afdeling Toerisme, onder leiding van de minister Yaiza Castilla, startte dit project in 2018. Deze gedetailleerde studie van de getijdenpoelen op de Canarische Eilanden zal een grote hulp zijn bij alle toekomstige voorstellen voor ecologische kustgebieden die voortkomen uit het project ‘Ecoáreas-Mardetodos’. Dit project werd ontwikkeld door de regering van de Canarische Eilanden sinds 2014 en heeft een budget van 1.150.000 euro voor 2021 voor acties ter behoud en verbetering met betrekking tot de kust en de zee.Spreken over natuurlijke poelen op de Canarische Eilanden is spreken over een natuurlijk fenomeen dat net zo diep in ons landschap geworteld zit als de getijden zelf. Gevormd door de vulkanische aard van onze eilanden langs de 1600 km kustlijn, maken ze vanaf onze vroege kinderjaren deel uit van ons leven, benadrukt de algemeen directeur van toerismeplanning en promotie van de regering van de Canarische eilanden, Ciprián Rivas.

Dit werk dient voor het behoud van onze zee met als doel het natuurlijk erfgoed en de waarde ervan te verspreiden, wat nodig is om ervoor te zorgen dat het wordt gerespecteerd en beschermd. Elke poel is een unieke hoek die de waarde heeft van het onherhaalbare, gebeeldhouwd door de natuur gedurende miljoenen jaren. Tegenwoordig weten we dat alleen wat wordt gewaardeerd, behouden blijft, en alleen wat bekend is, wordt gewaardeerd, benadrukt de auteur Alberto Luengo.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).