Garachico, de meest populaire gemeente in de provincie Santa Cruz de Tenerife

Geschreven op 11-02-2021Het debat over de mooiste stad van Spanje gaat alsmaar door. De gemeenten Beget (Girona), Molinaseca (León), Baños de la Encina (Jaén), Genalguacil (Málaga), Nuevo Baztán (Madrid), Valverde de la Vera (Cáceres), Agulo (La Gomera), Roncal (Navarra), Garachico (Tenerife), Bulnes y Cudillero in Asturië worden vanaf 2021 de nieuwe leden van de ‘Vereniging van de mooiste steden in Spanje’. Zo telt het netwerk vanaf 1 januari 104 locaties.

‘Musement’ van zijn kant, een digitaal platform voor het boeken van toeristische activiteiten, heeft onderzocht welke gemeente het populairst is in elke provincie. Concreet werden de gegevens van Google geanalyseerd van alle plaatsen met minder dan 20.000 inwoners die in de genoemde zoekmachine werden gevonden.

In de provincie Santa Cruz de Tenerife blijkt Garachico de meest populaire gemeente te zijn. Gelegen in het noordwesten van het eiland Tenerife, werd over deze gemeente, die zijn diepgewortelde cultuur en geschiedenis combineert met zijn imposante natuur, de meeste informatie opgezocht door nieuwsgierige toeristen.

Garachico bezit een deel van de beschermde natuurgebieden van het Parque Nacional del Teide, Parque Natural de la Corona Forestal, Reserva Natural Especial del Chinyero, Paisaje Protegido de los Acantilados de La Culata, Sitio de Interés Científico de Interián, evenals het hele ‘Monumento Natural del Roque de Garachico’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).