De pensionering van de cruiseschepen

Geschreven op 13-02-2021Acht cruiseschepen wachten in de ankerzone van de haven van Santa Cruz de Tenerife om de toeristische activiteit te hervatten, verlamd door de coronapandemie. Bij de vijf Aida cruiseschepen (Aidamar, Aidaluna, Aidaperla Aidanova en Aidamira) en de twee van Tui Cruises (Mein Schiff Herz en Mein Schiff3) mogen we sinds afgelopen weekend het luxe cruiseschip Europe 2 bijtellen van de rederij Hapag Lloyd. Ze zijn allemaal gewijd aan het Duitse toerisme.

Het bedrijf Aida Cruises heeft de cruises tussen de Canarische Eilanden reeds vroeger geannuleerd maar is van plan deze vanaf 6 maart te hervatten. De start van de Tui cruises zal afhangen van de evolutie van de viruscontrole in de landen waar de toeristen vandaan komen. Hapag Lloyd was al begonnen met het maken van cruises tussen de eilanden, maar heeft ook haar activiteiten stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze zullen worden hervat.

Ondertussen hebben deze schepen de wateren van de hoofdstad van Tenerife uitgekozen om te wachten. En het is dat het ankergebied een zeer gewilde plaats is geworden met gemiddeld ongeveer 700 boten per jaar, volgens wat het Havenbedrijf van Santa Cruz de Tenerife zelf aangeeft. In 2020 maakten 665 schepen gebruik van de ankerzone van de haven van de hoofdstad en in 2019 deden dat 678 schepen.

Het Havenbedrijf benadrukt dat zijn ‘Zona de Fondeo’ zo gewild is voor de veiligheid, betrouwbaarheid en de diensten die het biedt zoals beschutting tegen de heersende winden en de ankers zetten zich gemakkelijk vast in de bodem. De stromingen in deze ankerzone zijn niet erg waarneembaar en houden rechtstreeks verband met de getijden. De intensiteit van de stroom is gewoonlijk niet hoger dan 0,5 knopen en heeft doorgaans geen invloed op de verankering. Vanuit dit oogpunt is het ook een ideale enclave om inspectie- en reparatiewerkzaamheden drijvend uit te voeren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).