Nog maar eens uitstel voor het ‘Hospital del Sur’

Geschreven op 13-02-2021Noch in februari 2018, noch in april 2019, noch in december 2019, noch op 31 maart 2020, noch in oktober 2020, noch in januari 2021... Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden voldoet systematisch niet aan de aankondigingen die tot dusver zijn gedaan voor de gedeeltelijke ingebruikname van fase drie van het Hospital del Sur.

Zelfs niet toen de werken afgelopen december werden voltooid. De gezondheidswaarschuwing van niveau 3, die destijds voor Tenerife werd ingesteld, was een argument om de opstart van twee operatiekamers uit te stellen. En daar is nu nog een moeilijkheid bijgekomen: het tekort aan gezondheidspersoneel dat waarschijnlijk zal worden aangenomen, volgens de informatie waarover het ‘Plataforma Pro Hospital Público del Sur y Suroeste de Tenerife’ beschikt. En bij Volkgsgezondheid blijft het stil.

We zijn erg teleurgesteld. Wij zijn van mening dat 24 jaar wachten een plaatsje in de agenda van de premier verdient om een ​​positief signaal over te maken aan de burgers van het zuiden van Tenerife. Jordi Esplugas, woordvoerder van de groep, legt de nadruk op de groeiende onrust in de regio. Hoewel het waar is dat het opstarten wat moeizaam verloopt en gecompliceerd is door de ineenstorting als gevolg van de pandemie, is dat geen excuus om niet naar hier te komen en de faciliteiten aan het publiek voor te stellen en, belangrijker nog, de datum voor ingebruikname vast te leggen.

Het ‘Plataforma Pro Hospital Público del Sur y Suroeste de Tenerife’ verzocht immers reeds een half jaar geleden om een ​​ontmoeting met de president van de regering om "op de hoogte te worden gehouden van de plannen op korte termijn met betrekking tot de opening van de chirurgische module."


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).