Korte nieuwsitems

Geschreven op 13-02-2021Een vrouw is aangereden door een motorfiets op de Rambla de Santa Cruz, in de hoofdstad van Tenerife, zo meldt de nooddienst 112. Zowel de vrouw als de man die de motor bestuurde, raakten bij het incident ernstig gewond, waarvoor ze per ambulance naar het Hospital Ntra. Sra. de La Candelaria moesten worden gebracht.

Het openbaar ministerie van Santa Cruz de Tenerife eist een gevangenisstraf van 18 jaar voor een priester in opleiding in La Laguna voor seksueel misbruik van drie minderjarigen in het seminarie tussen 2014 tot 2017. Als gevolg van deze gebeurtenissen heeft één van de slachtoffers psychologische therapie nodig voor angstaanvallen en depressies.

Gevechten in het zuiden van Gran Canaria, waarbij migranten betrokken zijn, houden maar niet op. Zo was er donderdagavond opnieuw een gevecht,  dit keer in de buurt van het San Fernando Shopping Center in Maspalomas. Daardoor neemt ook de onrust bij de plaatselijke bevolking toe.

70% van de parkeerplaatsen voor mensen met een beperkte mobiliteit in Santa Cruz is niet of moeilijk toegankelijk. De gemeenteraad verzekert dat ze een project hebben laten uitvoeren om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ook zal de gemeenteraad de tarieven van de openbare parkeerplaatsen herzien omdat te prijzen momenteel veel te hoog zijn.

De gezondheidsdiensten van La Palma zullen een Covid-19-screening uitvoeren in Los Llanos de Aridane als een strategie voor vroege diagnose en detectie van mogelijke asymptomatische positieven, gezien de toename van het aantal gevallen dat de afgelopen weken werd geregistreerd in het historische centrum.

Drie op de vier Spanjaarden (75%) vermijden het openbaar vervoer om de kans op Covid-19 te verkleinen, wat een stijging van 33 procentpunten betekent ten opzichte van april, volgens de laatste gegevens. In die zin denkt 86% van de ondervraagden dat de veiligste vervoersoptie hun eigen voertuig is.

De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife zal dit weekend beginnen met een speciaal beveiligingsapparaat, gevormd door onder andere 60 agenten om elk soort feest te vermijden, vooral vanwege carnaval, om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De gemeenteraad van de hoofdstad heeft donderdag in een verklaring gemeld dat er vrijdag en zaterdag ongeveer 60 agenten zullen bijkomen die 'op elk moment' toezicht zullen houden dat de veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

De stichting "la Caixa" gaf in 2020 755.170 euro uit aan 34 sociale projecten in de provincie Tenerife ter ondersteuning van sociale initiatieven, met als belangrijkste doelstellingen de sociale inclusie van mensen die risico lopen of kwetsbaar zijn, het bevorderen van gelijke kansen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van deze groepen.

Vrijdagmorgen bij zonsopgang arriveerde een patera aan de kust van Arrieta, op Lanzarote. Zoals gerapporteerd door het ‘Consorcio de Emergencias’, bevonden zich in totaal 8 volwassen migranten op de boot waarvan 5 mannen en 3 vrouwen. Ze hebben verklaard dat ze Agadir hebben verlaten en drie dagen onderweg zijn geweest.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).