Straatverlichting op zonne-energie binnenkort op de Canarische Eilanden

Geschreven op 13-02-2021In het tijdperk van ‘smartcity’ moet stadsplanning niet alleen functioneel zijn, maar ook slim en efficiënt in termen van energieverbruik. Hernieuwbare energie wordt steeds belangrijker voor gemeenten.

Fotovoltaïsche energie wordt regelmatig gebruikt, vooral om elektriciteit te produceren, maar niet alleen daarvoor! Evenzo is het mogelijk om het te gebruiken voor openbare verlichting dankzij autonome straatverlichting op zonne-energie.

In Europa en over de hele wereld is straatverlichting op zonne-energie in volle opgang en de leider in de sector wil zich vestigen op de Canarische Eilanden om deze technologie in te zetten bij gemeenten en particuliere bedrijven.

Een Frans bedrijf is in minder dan 10 jaar de wereldleider in deze sector geworden met wereldwijd meer dan 100.000 geïnstalleerde straatverlichtingen op zonne-energie. Fonroche Lighting, gevestigd in het zuidwesten van Frankrijk, heeft een reeks straatverlichtingen op zonne-energie ontwikkeld die onafhankelijk van het elektriciteitsnet werken.

Deze innovatieve en ecologische oplossing maakt de verlichting mogelijk van hele steden, over de hele wereld en voor alle soorten toepassingen: parkeerplaatsen, wegen, rotondes en zelfs parken en tuinen. Dankzij een aangepaste dimensionering en het intelligente energiebeheersysteem, garandeert Fonroche Lighting het hele jaar door een krachtige en betrouwbare verlichting. Bovendien is het ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan ​​en zich aan alle weersomstandigheden aan te passen.

De straatlantaarns op zonne-energie van het Franse merk staan ​​bekend om hun kwaliteit, hun kracht en hun efficiëntie. Ze leveren momenteel duurzame verlichting in meer dan 4.000 gemeenten en 500 particuliere bedrijven over de hele wereld. Fonroche Lighting maakt een sterke groei door en heeft momenteel meer dan 130 medewerkers en 5 dochterondernemingen in het buitenland op 5 continenten.

De Canarische archipel, bijzonder zonnig en geregistreerd in een initiatief om de ecologische voetafdruk te verminderen, is een ideale plek voor de implementatie van openbare verlichtingsoplossingen op zonne-energie. Fonroche Lighting is al gevestigd in Spanje en is op zoek naar een partner om deze oplossing te implementeren op de Canarische Eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).