Telewerken wordt populairder op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14-02-2021Het is een voorrecht om te genieten van een kopje koffie terwijl je de hele Atlantische horizon aanschouwt voordat je aan de werkdag begint. De pandemie heeft de implementatie van telewerken in veel bedrijven versneld, waardoor professionals overal ter wereld hun werk kunnen voortzetten. En, hoe kan het ook anders, de Canarische Eilanden hebben zichzelf gepositioneerd als een van de favoriete bestemmingen voor veel Europeanen.

Met nauwelijks seizoenscontrasten, zijn gezondheidsbescherming of dezelfde tijdzone als het Verenigd Koninkrijk zijn enkele van de voordelen van de archipel die werken op afstand stimuleren. Daarom heeft het ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de regionale overheid een paar maanden geleden een campagne gelanceerd om de zogenaamde externe werknemers op de internationale markt aan te trekken.

Zo koos ook Rebeca Maria voor Tenerife. Deze 34-jarige Roemeense, afkomstig uit Boekarest, was al gedeeltelijk aan het telewerken, maar als gevolg van de opsluiting en de sanitaire maatregelen besloot haar bedrijf voor honderd procent over te schakelen op telewerk.

Ik werk voor een softwarebedrijf en doe dat constant vanop afstand, dat wil zeggen, ik hoef niet naar kantoor, vertelt zij. De ingenieur, die eerder de Canarische Eilanden had bezocht, was van plan pas in augustus terug te keren om te genieten. Ondertussen is ze reeds zes maanden op Tenerife. Telewerken geeft me de flexibiliteit om vanuit verschillende steden te werken en de mogelijkheid om als persoon te groeien dankzij de verandering en onafhankelijkheid die het biedt, legt zij uit, hoewel zij op haar beurt erkent dat de relaties met de collega's meer virtueel zijn dan echt.

Rebeca woont in de gemeente El Rosario, samen met een vriendin die me behandelt als haar dochter, zegt ze, en verzekert dat het leven op de archipel het dichtst bij het paradijs komt. De mensen zijn geweldig, de uitzichten zijn uniek en er zijn eindeloos veel leuke activiteiten te doen; je hoeft je op deze plek niet te vervelen en elke dag is een avontuur.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).