De prijs van een huurappartement op de Canarische Eilanden is het afgelopen jaar met 10,15% gedaald

Geschreven op 14-02-2021Het typische huurappartement op de Canarische Eilanden registreerde in januari een gemiddelde oppervlakte van 83 vierkante meter en een gemiddelde maandelijkse huurprijs van 806 euro. In vergelijking met januari 2020 daalde de huurprijs met 10,15% en zijn de Canarische Eilanden de regio waar de huurprijzen het meest zijn verlaagd, volgens het maandelijkse huurprijsrapport van piso.com.

De Canarische Eilanden zijn de achtste autonomie met de duurste maandelijkse huurpijzen waar Madrid op de eerste plaats staat met € 1.606/maand. De typische huurflat op het Spaanse vasteland heeft een gemiddelde oppervlakte van 107 vierkante meter en een gemiddelde maandelijkse huurprijs van 975 euro, een daling van 1,81% ten opzichte van januari 2020.

Volgens Ferran Font, directeur van Estudios de piso.com, blijft de huurprijs de neerwaartse trend verderzetten die we begin vorig jaar begonnen te voelen. Deze neerwaartse curve is versterkt naarmate de effecten van de pandemie duidelijker zijn geworden.

Font geeft echter aan dat, ondanks de daling, de huurmarkt zeer aantrekkelijk blijft. Spanje sloot 2020 af met een bruto rendement van 6,39%, zeker niet slecht, vooral in een tijd waarin kopers hebben besloten te wachten op gunstiger voorwaarden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).