De Canarische Eilanden zullen de voogdij over minderjarige migranten afstaan als het gebrek aan solidariteit blijft bestaan

Geschreven op 13-02-2021De regering van de Canarische Eilanden overweegt de voogdij over de niet-begeleide minderjarige migranten over te dragen aan de staat als er niet meer samenwerking komt tussen de autonome gemeenschappen om hen te huisvesten.

Van de 2.700 minderjarigen, die met bootjes op de eilanden zijn toegekomen en onder de voogdij van de Canarische overheid staan, zullen er slechts honderd worden overgebracht naar andere autonome gemeenschappen die hebben laten weten enkele jongeren te willen opvangen.

Maar dat lost het probleem van de overstroom van het aantal minderjarigen niet op. De gegevens spreken voor zich. Alleen al in 2020 beschermde de Canarische regering 2.500 minderjarigen, een cijfer dat ondertussen opgelopen is tot 2.700, waarmee de Canarische eilanden meer dan twee keer zoveel migrantenkinderen onder hun bescherming hebben als in de migrantencrisis van 2006, toen er 1.309 kinderen op de eilanden toekwamen.

De regering van de Canarische Eilanden eist dat Spanje de leiding overneemt over deze minderjarigen en hen onder de gemeenschappen in gans het land verdeelt. Het is een probleem van de regering van Spanje, niet van de Canarische Eilanden, benadrukt de vicepresident van de regering, Román Rodríguez, die beweert dat de eilanden hen met de grootste toewijding ontvangen en hen voorzien van de best mogelijke zorgen.

Maar de Canarische Eilanden zijn verzadigd en als de migrantenjongeren blijven aankomen, zal de situatie erg gecompliceerd worden, zet Rodríguez. Daarom eist hij dat de staat bij die voogdij wordt betrokken en de Canarische Eilanden een quotum behouden, net als de andere gemeenschappen, om deze jongeren op te vangen en te verzorgen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).