Korte nieuwsitems

Geschreven op 14-02-2021Een groep van 40 minderjarige immigranten, gehuisvest in Fañabé in het zuiden van Tenerife, ging donderdag in hongerstaking met als doel toegang te krijgen tot juridisch advies. De moeilijkheden, die mensen die in een patera of cayuco op de eilanden aankomen, ondervinden om informatie over hun rechten en plichten te krijgen, komen echter vrij vaak voor. Al in de middag zouden ze hun actie beëindigen, aangezien aan hun eisen was voldaan.

Stevig vasthoudend aan de toewijding aan zijn klanten op de Canarische Eilanden, blijft Lidl inzetten op het altijd aanbieden van producten van de beste kwaliteit tegen de meest concurrerende prijs op de markt. In die zin blijft het bedrijf stappen ondernemen om deze positie te consolideren, met als laatste permanente prijsverlagingen op meer dan 18% van zijn assortiment op de Canarische Eilanden.

Het openbaar ministerie van La Palma eist een gevangenisstraf van 27 jaar voor een man uit Los Llanos de Aridane, die beschuldigd wordt van mishandelling en uiteindelijk moord op zijn eigen moeder. De gebeurtenissen dateren van 21 februari 2020 toen het lichaam van de 68-jarige vrouw werd gevonden.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft een nieuwe uitbraak van het coronavirus ontdekt in Los Llanos de Aridane op het eiland La Palma, waarbij acht mensen zijn getroffen en dat verband houdt met een feestje. Ook alle personen die in nauw contact zijn geweest met deze acht mensen, werden onmiddellijk in isolatie gezet.

De voorzitter van de ‘Asociación de Empresarios del Transporte (AET)’, Ignacio de la Paz, kondigde vrijdag aan dat de staking van het schoolvervoer wordt uitgesteld tot 24 februari. Ze eisen meer stabiliteit met vaste contracten van de overheid en "directe en dringende" steun om het vervoer van passagiers mogelijk te blijven maken, gezien de huidige situatie.

Vrijdagmorgen rond 10:04 uur is het lichaam gevonden van een zwarte man in de gemeente Arrecife (Lanzarote), zoals bevestigd door de nooddienst 112. Hoe de man om het leven is gekomen in nog onbekend en de politie is onmiddellijk een onderzoek gestart.

Brussel geeft de regering van Sánchez de schuld van de migratiecrisis op de Canarische Eilanden. De Europese Commissie geeft aan dat de lidstaten over nationale strategieën moeten beschikken om het fenomeen van irreguliere migratie in hun regio's te beheersen en verzekert dat Spanje verantwoordelijk is voor het beheer van de migratiecrisis op de Canarische Eilanden. ​Een taak waarvoor het de middelen heeft van het nieuwe Fonds voor asiel, migratie en integratie en het Fonds voor interne veiligheid.

De luchthaven Tenerife Zuid neemt de eerste fotovoltaïsche zonne-energiecentrale in gebruik, een van de door Aena geplande projecten om tegen 2026 100% zelfvoorziening op energiegebied op haar luchthavens te realiseren uit hernieuwbare bronnen. De fotovoltaïsche installatie op de luchthaven Tenerife Zuid zal jaarlijks 140.000 euro aan elektriciteitsrekeningen besparen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).