18 mensen bewaken de zone van wetenschappelijk belang in La Caleta

Geschreven op 14-02-2021Een groep van 18 mensen voert surveillancetaken uit in de natuurlijke zone van La Caleta als een maatregel om te voorkomen dat dit gebied, dat op 14 juli 2020 werd ontruimd, terug wordt ingenomen door wildkampeerders, die voor overlast zorgen en het nodige afval achterlaten.

Vrijdag was er een ontmoeting tussen de administraties en organisaties die betrokken zijn bij de bescherming van het natuurlijke milieu.

Het doel van de bijeenkomst was om de laatste fase van het ‘restauración del Sitio de Interés Científico’ (herstel van een plaats van wetenschappelijk belang) van La Caleta te lanceren. We staan ​​voor de laatste stap in het herstel van een natuurlijke ruimte die zich vorig jaar, door menselijk toedoen, in een betreurenswaardige staat bevond, legde de president van het eiland uit.

Martín verdedigde de noodzaak van de ontruiming van deze plaats van wildkampeerders om te vermijden dat het wordt misbruikt en vernietigd en om aan te geven dat dit een beschermd gebied is.

Hij benadrukte dat het gemeentelijke bewakings- en bewustmakingsprogramma het mogelijk heeft gemaakt om de zone tot op de dag van vandaag netjes te houden.

Dit restauratieproject, dat de komende maanden van start gaat, zal werken aan de aanpassing en het aanleggen van wandelwegen, de eliminatie van oude paden, de aanleg van uitkijkpunten, bewegwijzering, plaatsing van informatiepanelen en de voortzetting van het herstel van de aangetaste gebieden en de eliminatie van invasieve uitheemse soorten.

De president van de Cabildo hoopt dat de werken voor de zomer zullen worden afgerond en dat iedereen kan genieten van dit prachtige natuurgebied.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).