De nieuwste 'mode': maak een afspraak met de tandarts op Tenerife om vanuit het VK te kunnen reizen

Geschreven op 14-02-2021Het personeel van een tandkliniek op Tenerife heeft meegedeeld dat ze van plan zijn om al die Ierse burgers, die niet op de eilanden wonen en die een ​​afspraak hebben vastgelegd, aan te geven bij de politie.

Dit is namelijk de nieuwe truc: door een medische afspraak te hebben, zouden ze vanuit hun land mogen reizen en alzo het verbod op alle niet-essentiële reizen omzeilen.

Minstens 50 Ieren hebben gebeld of een e-mail gestuurd om een afspraak te maken met de tandkliniek, waar ze nooit naartoe zullen gaan, gewoon om deze te kunnen presenteren bij het verlaten van hun land.

Dat deden ze omdat de Ierse regering reizigers een boete van 500 tot 2.000 euro per persoon heeft opgelegd voor het verlaten van het land zonder "redelijk excuus”, aldus The Irish Times.

De afgelopen twee weken waren te gek. Ze waren constant aan het bellen en e-mailen, zei een medewerker van de tandkliniek. Maar later realiseerden we wat er gebeurde en hebben we besloten de autoriteiten hierover in te lichten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).