De politie van Adeje kan het niet bijhouden: mensen dansen in strandbars en organiseren feestjes op het strand (video)

Geschreven op 15-02-2021De buitengewone beperkingen om de verspreiding van het virus op de eilanden tijdens de carnavalsweek in te dammen, zijn heel erg duidelijk maar blijkbaar niet voor iedereen, ondanks herhaalde waarschuwingen van de overheid. De agenten van de gemeente Adeje op Tenerife hebben de handen meer dan vol en deze laatste dagen zijn een echte waanzin geweest.

Volgens officiële bronnen werd er zaterdag een feest georganiseerd op ‘playa del Duque’, waar een grote groep jongeren alcohol dronk en dezelfde illegale praktijken vonden plaats op ‘playa Diego Hernández’. De politie is ook moeten tussenkomen in vele horecagelegenheden aan de kust van de stad. Het is een heel moeilijke dag geweest voor de politie, zeggen ze.

Tegelijkertijd zijn er beelden van zaterdag vrijgegeven die laten zien hoe muzikanten in een strandbar op het strand van Enramada, gelegen aan de boulevard van Costa Adeje, liedjes spelen die klanten ertoe aanzetten om te dansen en te zingen. Een activiteit die volgens het staatsblad van de Canarische Eilanden (BOC) verboden is tot 22 februari aanstaande.

In het bijzonder stelt het BOC dat activiteiten die leiden tot drukte, geen interpersoonlijke veiligheidsafstand bewaren of oneigenlijk gebruik van mondmaskers, verboden zijn, zoals het houden van feesten, dansen, karaoke, wedstrijden, concerten of omgevingsmuziek die uitnodigt tot dansen of zingen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).