La Orotava, beloond voor zijn inzet voor duurzaam toerisme

Geschreven op 15-02-2021De gemeenteraad van La Orotava is het enige openbaar bestuur dat dit jaar is beloond voor zijn inzet voor duurzaam toerisme.

De Cabildo van Tenerife, die in deze derde editie van de wedstrijd voor duurzame, toeristische initiatieven nog vijf andere winnaars in de bloemetjes heeft gezet, heeft het initiatief 'La Orotava Cittaslow' enorm gewaardeerd voor de toeristische activiteiten die hiermee worden gepromoot die bovenal respectvol zijn voor de natuurlijke, culturele, patrimoniale en sociale omgeving en prijst de waarden van een gemeenschap die het mogelijk maakt te genieten van een positieve en evenwichtige uitwisseling van ervaringen tussen bewoners en bezoekers.

Duurzaam en verantwoord toerisme wordt voorop gesteld, naast het bevorderen van natuurbehoud, het promoten van de Canarische identiteit en de populaire Canarische cultuur. Het project beoogt “langzaam” toerisme en een “langzaam” stedelijk model om bewuster te leven en te kunnen genieten van alle mooie dingen.

La Orotava is een stad uit de 21e eeuw met een goede smaak, een stad van de toekomst met respect en zorg voor haar verleden. Deze onderscheiding is een erkenning van het duurzame beheer van de gemeente en is een bekrachtiging om in dezelfde lijn te blijven werken en het Strategisch Plan La Orotava, ‘Villa Turística Sostenible’, verder te promoten.

La Orotava heeft meerdere attracties en biedt een grote diversiteit aan toeristische activiteiten: cultuur en vrije tijd, kunst en musea, natuur en wandelen, architectonisch erfgoed, etnografie, gastronomie, spectaculaire stranden, astrotoerisme, evenals de culturele rijkdom van zijn festivals en tradities.

Ook het ‘Casa de los Balcones’ in La Orotava behoorde tot de winnaars voor zijn verschillende innovatieprojecten naast Bodegas Monje, Whale Wise Eco Tours, Hotel Bahía del Duque en La Pinta Family Hotel.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).