Boete van 200 euro voor het parkeren van uw auto op de Teide

Geschreven op 15-02-2021


Honderden mensen op Tenerife trokken dit weekend naar de Teide om te genieten van de sneeuw en het uitstekende weer. Je kon de Teide enkel bereiken via La Orotava (TF-21) en terugkeren via La Esperanza (TF-24) en vanuit het zuiden kon je niet verder dan tot de kabelbaan gaan.

Door de goede temperatuur, ongeveer 16 graden, was het echt genieten op carnavalszaterdag met minder files dan in het eerste weekend na de eerste grote sneeuwval half januari.

De Guardia Civil, de Civiele Bescherming, de politie van La Orotava en het personeel van het Nationaal Park waren massaal aanwezig om alles in goede banen te leiden, zowel in het noorden als in het zuiden.

Het was erg druk in de zone van El Portillo naar Izaña waar alle voorziene parkeerplaatsen vrij vlug volzet waren met het gevolg dat vele bezoekers hun auto gewoon langs de weg parkeerden.

Ze maakten een sneeuwman of speelden in de sneeuw en maakten selfies, sommige met een pruik om nooit te vergeten dat het carnaval was. Groot was hun verbazing echter toen ze terugkeerden naar hun auto en een briefje achter hun voorruit vonden met de mededeling dat ze een boete van 200 euro hadden gekregen voor het fout parkeren.

Toch wel een einde in mineur van een prachtige dag in het imposante landschap waar de Teide blijft regeren tussen een zee van wolken en een stralende zon.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).