De stad Santa Cruz subsidieert de consumptie in zijn winkels, hotels en restaurants

Geschreven op 16-02-2021De gemeenteraad van Santa Cruz zal over iets meer dan twee maanden de eerste op de Canarische Eilanden zijn die rechtstreeks de consumptie van de burgers in de stad subsidieert.

Er werd gekozen voor zogenaamde consumptiebonnen, een idee dat van de kooplieden zelf kwam en dat wordt gesteund door de gemeenteraad van Santa Cruz. De werking van dit systeem is eenvoudig: consumenten zullen consumptiebonnen kunnen aankopen om ze te gebruiken in winkels, restaurants of hotels in de stad, waarvan de waarde voor 50% wordt gefinancierd door de gemeenteraad.

Het initiatief werd woensdag gepresenteerd door de burgemeester, José Manuel Bermúdez, en het betreft een investering van 375.000 euro, wat volgens hem een ​​directe impact zal hebben op de economie van de hoofdstad.

Binnen 2 maanden zal de website gelanceerd worden waar deze consumptiebonnen van 10, 15 en 30 euro kunnen worden aangekocht en gedownload. Er zullen er slechts een beperkt aantal per persoon per jaar kunnen gekocht worden.

De bedoeling van de overheid is dat de deelnemende bedrijven, naar schatting meer dan 500, niet lang op hun geld moeten wachten en wekelijks zullen worden uitbetaald.

De burgemeester merkte op dat de gebruikers niet uit Santa Cruz hoeven te komen. De bonnen kunnen door iedereen worden gekocht. Op dit moment hebben we ze weliswaar aan een DNI gekoppeld, maar in de toekomst zullen waarschijnlijk ook toeristen ze kunnen aankopen. Het is noodzakelijk om beslissingen te nemen die effectief zijn en die directe, positieve gevolgen hebben in de sector, en dat is wat we doen, we kunnen niet langer meer wachten, aldus de burgemeester.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).