Duitsland vertrouwt erop dat het toerisme in de zomer terugkeert naar de Canarische Eilanden

Geschreven op 16-02-2021De Duitse regeringscommissaris voor Toerisme, Thomas Bareiss, is ervan overtuigd dat vakantiereizen binnen Europa deze zomer mogelijk zullen zijn dankzij de voortgang van de vaccinatiecampagne.

In een interview met het weekblad "Der Spiegel" sluit Bareiss echter uit dat er tijdens de paasvakantie, tussen eind maart en half april, veel toeristische activiteiten mogelijk zullen zijn.

Maar voor de zomervakantie verwacht ik een duidelijke verbetering, zegt de commissaris, die ervan overtuigd is dat binnenlands toerisme mogelijk zal zijn, maar ook internationale zomervakanteis naar traditionele bestemmingen zoals Spanje en Turkije.

Om het toerisme sneller mogelijk te maken, pleit Bareiss ervoor dat de lijsten van risicogebieden, die de Duitse regering en het ‘Instituto Robert Koch (RKI)’ opstellen, per regio zouden worden beoordeeld en niet per land.

Dat zou een enorme opsteker zijn voor de Canarische Eilanden waar de cijfers van de cumulatieve incidentie de goede kant opgaan.

Volgens Bareiss zullen veilige corridors kunnen worden opgezet met toeristische gebieden met een lage incidentie en blijft hij voorlopig voorstander van het gebruik van tests.

Hij is ook voorstander van een vaccinatiepaspoort maar enkel als de ganse bevolking de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren, anders zou het oneerlijk zijn voor degenen die langer moeten wachten gezien hun leeftijd, aldus Bareiss. Al voegde hij eraan toe dat de Duitse regering niets kan doen als andere landen voordelen bieden aan Duitsers die al zijn ingeënt.

Duitsland is de op een na grootste bronmarkt voor internationale toeristen in Spanje, na het Verenigd Koninkrijk. De autonome gemeenschappen die de meeste Duitsers ontvangen, zijn de Balearen, de Canarische Eilanden, Catalonië en Andalusië.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).