Korte nieuwsitems

Geschreven op 16-02-2021Een Britse vissersboot, die vertrokken was vanaf de Canarische Eilanden, werd zaterdag in de haven van Montevideo geïsoleerd door de autoriteiten van Uruguay omdat er maar lieftst 28 positieve gevallen met covid-19 aan boord werden geregistreerd.

Een 45-jarige vrouw is zaterdag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een botsing van twee voertuigen op de TF-342 in het gebied van Icod el Alto in de gemeente Los Realejos op Tenerife, zoals bevestigd door de nooddienst 112. Het slachtoffer werd overgebracht naar Hospiten Bellevue.

Een 36-jarige man werd in Santa Cruz gearresteerd omdat hij zonder toestemming het appartement van zijn buurman was binnengegaan en ruzie met hem kreeg over het lawaai en het ongemak van de verbouwingswerken. De discussie liep uit de hand en leidde uiteindelijk tot een handgemeen. Beide mannen moesten voor verzorging worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een 77-jarige vrouw met de ziekte van Alzheimer, die sinds vrijdag was vermist, is zondag teruggevoden in La Matanza. Er was een intense zoekactie opgezet door familie en vrienden in samenwerking met de civiele bescherming. Het was uiteindelijk een marathonloper die haar zondagmorgen vond onder een boom in goede gezondheid.

Een man is gearresteerd in Las Palmas de Gran Canaria, toen hij midden op de weg liep, waarbij hij de chauffeurs in gevaar bracht die hem moesten ontwijken en nadat hij een agent van de lokale politie had aangevallen. Het is niet duidelijk wat de man bezielde.

Een 23-jarige jongeman is zaterdagavond om het leven gekomen bij een meervoudige aanrijding met vier betrokken voertuigen op de Carretera del Centro in de gemeente Santa Brígida (Gran Canaria). Twee voertuigen waren frontaal gebotst en de brandweer heeft de inzittenden uit hun voertuig moeten bevrijden. Voor één van hen kwam alle hulp te laat. De anderen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Een man van Engelse nationaliteit klom zondagmiddag op een hoge kraan in de buurt van Hotel Fariones in Puerto del Carmen (Lanzarote) en dat zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie gezien de sterke wind. Onmiddellijk werden de nooddiensten verwittigd die ook op de kraan klommen en de man wisten te overtuigen om naar beneden te komen. Uiteindelijk kwam iedereen er met de schrik vanaf al kan de Brit nog een fikse boete verwachten.

Een 28-jarige man en een 29-jarige vrouw werden zondag uit de zee gered door een GES-helikopter in het gebied van Punta Juan Centellas in de gemeente Icod de los Vinos, volgens de nooddienst 112. De twee getroffenen vertoonden symptomen van onderkoeling en werden per ambulance overgebracht naar het gezondheidscentrum van La Guancha.

Een 92-jarige man kreeg zondagmiddag een hartstilstand in een horecagelegenheid in de Calle Garoé in de gemeente Candelaria. Een man die ter plaatse was, begon onmiddellijk met de reanimatie tot de ambulance ter plaatse was. Het slachtoffer kon worden gered door het kordate optreden van de man en werd overgebracht naar het ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria.

Canaryfly zal vandaag een nieuwe wekelijkse vrachtlijn tussen de eilanden en het vasteland lanceren waarmee het zijn uitbreidingsstrategie in vrachtvervoer wil versterken, zoals gerapporteerd door de luchtvaartmaatschappij. Op deze manier zullen de nieuwe vluchten elke dinsdag worden gemaakt met de route Madrid-Gran Canaria, met een tussenstop in Tenerife Zuid en elke woensdag de retourroute Gran Canaria-Madrid in directe vlucht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).