De vlooienmarkt van Santa Cruz mag opnieuw doorgaan vanaf eind februari

Geschreven op 17-02-2021


De vlooienmarkt in de hoofdstad van Tenerife, die reeds gesloten was vóór het carnaval van vorig jaar, zal volgens de planning voor het einde van februari zijn activiteit hervatten, vertelde Carmen Tejera, voorzitster van de ‘Asociación del Rastro de Santa Cruz de Tenerife’.

Carmen Tejera vertelde dat de burgemeester van de stad, José Manuel Bermúdez, haar donderdag belde om te zeggen dat de rommelmarkt terug mag opstarten omdat Tenerife naar fase 1 is overgegaan.

De rommelmarkt sloot meer dan een jaar geleden en op dat moment waren er 631 standhouders. Nu zal de heropening gebeuren met de 412 standhouders die hun vergunning hebben verlengd, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Ze heeft aangegeven dat het onmogelijk is om dit weekend of volgend weekend al te openen omdat de veiligheidsmaatregelen nog moeten worden besproken en toegepast en de nummering van de posities moet nog worden vastgesteld.

De veiligheidsmaatregelen zullen hetzelfde zijn als in elk winkelcentrum, dus op het parcours zullen er gels zijn en het gebruik van maskers is verplicht.

Omdat de opening van de vlooienmarkt niet werd toegestaan in fase 2, is er veel spanning ontstaan ​​onder de verkopers. Veel van deze mensen hebben geen ander inkomen en kunnen niet rekenen op sociale hulp of extra steun. Ze leven op de rand van de maatschappij en konden voor de crisis nog een centje bijverdienen in de ondergrondse economie.

Om deze reden zijn de mensen "wanhopig", benadrukt Carmen Tejera, die er ook op heeft gewezen dat de verkoop de afgelopen jaren flink is gedaald omdat er veel winkels zijn geopend die dezelfde of soortgelijke artikelen verkopen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).