Cueva del Viento heropent op 20 februari voor het publiek

Geschreven op 17-02-2021


De Cabildo van Tenerife zal de Cueva del Viento, in Icod de los Vinos, openen voor het publiek vanaf 20 februari met beperkte capaciteitsbezoeken aangepast aan het protocol op Covid-19. Bezoeken kunnen worden geboekt via de website www.cuevadelviento.net

Dat maakte de minister van Onderwijs, Jeugd, Musea en Sport, Concepción Rivero bekend, die deze week toezicht hield op de voorbereidingen voor het openen van de grot.

Tijdens de maanden dat de faciliteiten gesloten waren, zijn er verschillende acties ondernomen zoals de uitgebreide hervorming van het bezoekerscentrum, de herziening van het volledige gewelf van het grotgebied dat kan worden bezocht en andere acties met betrekking tot de veiligheid. Maar ook de levering van glasvezel en een betere connectiviteit met het hele centrum.

Rivero legde uit dat de nodige gezondheidsprotocollen aangepast en geïmplementeerd moesten worden om van deze ruimte een veilige plek te maken voor de bezoekers en daarom is er een reserveringssysteem geïmplementeerd via het web en is de capaciteit van de groepen beperkt tot maximum zes personen die bovendien een masker moeten dragen.

Een andere nieuwigheid van de heropening is dat het bezoek te voet kan beginnen vanaf het bezoekerscentrum naar de vulkanische grot via een wandelpad van 1,1 kilometer met lage moeilijkheidsgraad.

Een bezoek, dat in totaal ongeveer drie uur duurt, vereist geschikte kleding en schoeisel en wordt uitgevoerd in groepen van maximaal zes personen onder begeleiding van een gids. Een bezoek aan de Cueva del Viento kost 20 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor kinderen ouder dan vijf jaar, hoewel de prijs voor residenten wordt verlaagd tot respectievelijk 10 en 5 euro.

De Cueva del Viento, gelegen in de gemeente Icod de los Vinos, is de langste vulkanische buis van Europa en de vijfde ter wereld.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).