Korte nieuwsitems

Geschreven op 17-02-2021


Er heerst veel spanning onder de 600 immigranten die gehuisvest zijn in het voorlopige kamp Las Raices, in La Laguna wegens de onzekerheid wat er met hen zal gebeuren. Het resultaat hiervan was dat er in de nacht van zondag op maandag op nieuw een gevecht ontstond tussen vijf migranten waarbij een persoon lichtgewond raakte.

Het ‘Oficina de Seguridad del Internauta’ waarschuwt voor valse e-mails onder de identiteit van Amazon. Het doel is om het slachtoffer door te verwijzen via een link in de e-mail naar een frauduleuze website (phishing). Deze website vraagt ​​de gebruiker om een ​​enquête in te vullen en zo voor een verwaarloosbaar bedrag te kunnen kiezen uit elektronische producten en cadeaukaarten, maar om ze te ontvangen, moeten ze hun persoonlijke en bankgegevens opgeven.

Het vliegtuig van de luchtmacht, dat maandag probeerde de inzittenden van een kano op weg naar de Canarische Eilanden te lokaliseren, heeft zijn zoektocht zonder succes beëindigd. Het zoekapparaat werd geactiveerd na ontvangst van een waarschuwing afgelopen zaterdag waarin werd aangegeven dat een boot met een onbepaald aantal mensen richting de archipel was vertrokken.

In de hoofdstad van Gran Canaria hangt een sterke geur van mest. De oorzaak is de komst van de boot 'Bader III' die meer dan 15.000 stuks vee vervoert. En aangezien er de volgende dagen nevel en wind wordt verwacht, zal dat de situatie niet ten goede komen.

De afgelopen week heeft de Nationale Politie, in het kader van de preventieacties die in de verschillende delen van de provincie Tenerife zijn opgezet, 309 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen zoals het niet dragen van een masker en het niet respecteren van de vastgestelde termijnen.

Er is een onderzoek gestart naar 21 rijscholen en 38 mensen op de Canarische Eilanden voor fraude bij het verkrijgen van een rijbewijs. Ze certificeerden ten onrechte bepaalde studenten om de klasse A-vergunning te verkrijgen zonder dat ze de nodige bekwaamheidsproeven hadden afgelegd.

De Guardia Civil van Puerto de la Luz in Las Palmas is erin geslaagd om twee dure voertuigen te recupereren, ter waarde van ongeveer 150.000 euro. De auto's waren onlangs in Duitsland gestolen en werden opgeborgen in een vrachtcontainer met als eindbestemming het Afrikaanse continent.

Een 27-jarige vrouw werd dinsdagochtend uit haar auto gered door de brandweer nadat ze met haar wagen van de weg geraakte, omkantelde en in een ravijn terechtkwam op de Calle Finca Chigora in de gemeente Guía de Isora op Tenerife. De getroffen vrouw werd met matige verwondingen overgebracht naar Hospiten Sur.

In totaal hebben in de eerste week 151 mensen uit de gemeenten Fasnia en Arico gebruik gemaakt van de tuwawa-vervoersdienst op aanvraag, die bewoners uit afgelegen gebieden dichter bij de dichtstbijzijnde bushalte brengt. Het is een proefproject, gelanceerd in deze twee gemeenten door de Cabildo van Tenerife en het transportbedrijf Titsa.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden blijft vorderingen maken met zijn vaccinatieplan en maandag zijn er al 106.596 vaccins toegediend van de drie vaccins die op dit moment in de Europese Unie beschikbaar zijn. Bovendien hebben 45.357 mensen op de Canarische Eilanden al een tweede doses van het vaccin ontvangen, wat overeenkomt met 3,36 procent van de doelgroep.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).