De onderzeeër Piscis VI, die tot 2.180 meter diep kan dalen, is toegekomen in Tenerife

Geschreven op 16-02-2021


De privéonderzeeër Piscis VI, die in staat is als enige ter wereld om tot 2.180 meter diep te duiken, is zondag geïnstalleerd in de haven van Radazul Bajo op Tenerife.

Dit meldde de Cabildo van Tenerife, die eraan toevoegde dat de president, Pedro Martín, de onderzeeër maandag heeft bezocht en werd ontvangen door de Pisces VI-projectmanager, Scott Watters.

Bij het bezoek waren ook de directeur van het ‘Instituto Español de Oceanografía’ (IEO) op de Canarische Eilanden, Pedro Vélez, aanwezig en een vertegenwoordiger van de ‘Unidad de Actividades Subacuáticas de la Guardia Civil’. Beide instellingen hebben hun interesse getoond in deze onderzeeër die van strategisch belang is, zoals werd verklaard door het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme.

Het potentieel en de kenmerken van ‘Piscis VI’ zullen het mogelijk maken om samen te werken met openbare instellingen in verschillende wetenschappelijke missies, binnen en buiten de Canarische Eilanden, en zal ook worden gebruikt voor toeristische doeleinden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).