Zelfstandigen uit het zuiden van Tenerife spreken van "hongersnood"

Geschreven op 18-02-2021


Verontwaardiging en onmacht bij de groep zelfstandigen in het zuiden van Tenerife. Juan Luis Hernández, hotelier en voorzitter van de ‘Movimiento del Pueblo (MDP)’, herinnert alle Canarische instellingen en vooral de regering eraan, dat "als er geen directe steun komt voor kleine bedrijven en zelfstandigen, deze situatie extreme vormen zal aannemen en zal leiden tot hongersnood”, aldus Hernández.

De kleine zakenman en dus de mensen die rijkdom, economische en sociale stabiliteit hebben bijgedragen aan de Canarische samenleving , voelen zich in de steek gelaten door de politieke leiders, zegt Juan Luis Hernández, ook lid van de ‘Partido de Autónomos de España’.

De zelfstandigen hebben heel weinig rechten, alleen verplichtingen en we zitten al aan de limiet van onze mogelijkheden om te blijven overleven. De leegloop gaat maar door in het zuiden van het eiland, waar elke dag bedrijven worden gesloten met een enorm verlies van banen als gevolg. Vele dromen gaan in rook op door het onvermogen van de overheid om ons te helpen uit deze situatie van extreme armoede te komen, merkt Hernández op.

De zakenman vraagt ​​zich af waarom er zoveel instellingen zijn als ze geen oplossingen bieden voor de problemen van de mensen. Er is te veel bureaucratie, te veel politici zonder initiatieven en zonder toekomstige projecten voor deze groep zelfstandigen die de motor zijn van onze economie, die stabiliteit genereren en rijkdom brengen in de steden en gemeenten in de zuidelijke regio van Tenerife en de Canarische Eilanden in het algemeen.

Geconfronteerd met deze situatie van economische en sociale crisis als gevolg van het 'nul toerisme' dat al een jaar duurt, roept Juan Luis Hernández op tot "een gemeenschappelijk front van zelfstandigen en de samenleving" om zich te verenigen met als doel koste wat het kost de bedrijven en gezinnen te redden zodat in de dagelijkse behoeften kan worden voorzien. We hebben niets aan nutteloze instellingen en politici die alleen iets voor hun vrienden doen. Tijdens deze pandemie hebben we gezien hoe weinig politici om ons geven, aldus een zwaar ontgoochelde Hernández.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).