Korte nieuwsitems

Geschreven op 17-02-2021


De ‘Confederación Española de Policía (CEP)’ verzocht gisteren om de faciliteiten in La Laguna uit te rusten met helmen en schilden voor wanneer ze moeten optreden in het tijdelijke opvangcentrum voor migranten in Las Raíces in La Laguna. De afgelopen week zijn er namelijk al twee massale gevechten geweest en de sfeer wordt er met de dag grimmiger.

De geschiedenis van de Iders is er een van eeuwige luiheid. Het gebouw, gelegen in Puerto de la Cruz, lijdt aan betonrot en wordt nu bezet door een 70-tal krakers. De bewoners van het Martiánez-gebied kunnen deze schandalige situatie niet langer verdragen. We zijn het zat om omringd te zijn door vuilnis, ratten, kakkerlakken, muggen en de vele gevechten die er plaatsvinden, omdat er veel drugsverslaafden zijn, zo luidt het.

Een feest, waaraan een einde werd gemaakt door agenten van de Guardia Civil, vond plaats in een hotel in Fuencalentero op La Palma, waar vijftig mensen dansten op de muziek en alcoholische dranken dronken zowel binnen als buiten. De promotor van het feest werd aangehouden wegens twee ernstige inbreuken op de preventiemaatregelen tegen Covid-19.

De staatssecretaris van de Europese Unie, Juan González-Barba, verzekerde dinsdag dat de regering niet overweegt om voorrang te geven aan de levering van vaccins aan de meeste toeristische gemeenschappen, zoals de Canarische Eilanden en de Balearen. Vanuit Europees oogpunt willen we geen concurrentie over wie meer of minder immuniteit verkrijgt afhankelijk van de economische activiteiten die ze hebben, aleus González-Barba.

De lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria heeft een privéfeest stilgelegd dat plaatsvond in een vakantiehuis en waaraan zeven minderjarigen deelnamen. De bijeenkomst werd zonder incidenten ontbonden en de ouders van de jongeren die in het gebouw waren, werden op de hoogte gebracht. Uiteraard zullen de bijbehorende sancties werden toegepast.

De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife is overgegaan tot de sluiting van een pand in de Calle El Clavel wegens herhaaldelijke overtredingen. Het pand wordt voor 3 maanden gesloten en de uitbater moet een boete van 20.000 euro betalen. We moeten eerlijk zijn tegenover de mensen die de regels naleven maar heel krachtig optreden tegen degenen die dat niet doen, aldus Carlos Tarife.

In totaal zijn dinsdag 16 vluchtoperaties geannuleerd op de luchthavens van La Palma en El Hierro vanwege het slechte zicht dat werd gegenereerd door de calima die de Canarische Eilanden treft. Het betrof 12 vluchten vanuit La Palma en 4 vanuit El Hierro.

De bus en de tram verloren vorig jaar 36% van hun passagiers ten opzichte van 2019 als gevolg van de coronaviruspandemie, wat neerkomt op een daling van 61.118.008 gebruikers naar 39.044.985 in 2020. Deze gegevens vertegenwoordigen een totaal verlies van 22.073.040 reizigers na het moeilijkste jaar waarmee het openbaar vervoer in Tenerife heeft te maken gehad

Op het strand van Las Gaviotas op Tenerife dreven gisteren dikke lagen residuen, geelachtig-groen, dat alles behalve uitnodigde om te baden en deed denken aan de periodes van de microalgen. Sommige getuigen beweren dat de oorzaak een lekkage is aan één van de boten die voor de kust van Anaga voor anker gingen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).