50 mensen verdreven uit beschermd natuurgebied in La Caleta

Geschreven op 18-02-2021


De Cabildo meldde gisteren dat zijn bewakingsteam, gevormd door milieuagenten, afgelopen zaterdag meer dan 50 mensen heeft uitgezet in het gebied rond de ‘barranco de Los Burros en Los Acantilados de Diego Hernández’ in La Caleta (Adeje), omdat deze groep van plan was om de beschermde natuurlijke ruimte te bezetten en om te kamperen.

Isabel García, eilandsraadslid voor natuurlijk milieubeheer, bevestigde gisteren dat de milieuagenten tijdens het weekend acht overtredingen hebben vastgesteld in sommige delen van La Caleta van mensen die op verschillende plaatsen wilden kamperen, zeker aangemoedigd door het goede weer en de vakantie van carnaval.

Deze actie past in hun systeem voor continue monitoring die ze uitvoeren op deze plaats van wetenschappelijk belang. García Hernández voegde eraan toe dat ze sinds vorig jaar intensief in deze belangrijke natuurlijke ruimte werken. De grotten werden schoongemaakt en de houten hutten afgebroken. Op dit moment voeren we acties tegen wildkampeerders.

De eilandregering beweert dat de bewaking op de ‘Sitio de Interés Científico (SIC) La Caleta de Adeje’ voortduurt en meldt dat de milieuagenten al heel wat verkenningsrondes hebben uitgevoerd sinds de ontruiming die afgelopen zomer heeft plaatsgevonden. Zo konden ze eind 2020 vermijden dat de grotten opnieuw werden bezet door mensen die ‘s nachts matrassen en bezittingen naar daar brachten.

Gezien deze antecedenten vraagt García ook de medewerking van de burgers. Met een oppervlakte van 78,3 hectare en met de catalogisering van ‘Sitio de Interés Científico’ moet het kustgebied beschermd worden omdat het dient als toevluchtsoord voor bedreigde zeevogels, evenals steltlopers en trekvogels.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).