Spanningen onder de migranten in Las Raíces (La Laguna) lopen hoog op

Geschreven op 19-02-2021De situatie in het tijdelijke opvangkamp voor immigranten in Las Raices (La Laguna) wordt steeds onhoudbaarder. Vijftig van hen brachten gisteren hun tweede nacht buiten het complex door, met spandoeken en slapend in de open lucht, uit protest tegen het gebrek aan kansen, aangezien ze niet mogen verhuizen naar het Spaanse vasteland.

Alles loopt fout, zeggen ze, we willen enkel doorreizen naar het Europese continent waar we willen werken voor een meer welvarende toekomst.

In de namiddag waren er ongeveer 150 die buiten de omheining verbleven, hun solidariteit betuigden met hun metgezellen en hun eisen ondersteunden, hoewel sommigen later binnenkwamen om de nacht door te brengen in de tenten in de oude kazerne.

En degenen die besloten om de nacht buiten door te brengen, kregen de steun van enkele vrijwilligers uit de buurt die hen hebben voorzien van dekens, kleding en voedsel om hun protest voort te kunnen zetten.

De ‘Asamblea de apoyo a migrantes’ had via sociale netwerken een oproep aan de hele samenleving van Tenerife gedaan om niet-bederfelijke producten  te schenken. Een oproep waarvan de organisatie zei dat ze "aangemaan verrast" was, aangezien de inwoners van Aguere solidair hebben gereageerd ondanks xenofobie en racisme in andere delen van de archipel.

Abdelali, een van de weinige immigranten die Spaans spreekt, bekende dat hij teleurgesteld was door de stagnatie van zijn Europese droom. Hij specificeerde dat zijn vrouw en drie kinderen, die op hem wachten in Marokko, "honger lijden", aangezien ze van hem afhankelijk zijn om te betalen voor elektriciteit of water, en ook voor voedsel. Hij wil alleen een bestaansminimum garanderen voor zijn gezin, dat hij hoopte te vinden op het schiereiland, waar hij enkele kennissen heeft die hem kunnen helpen bij het vinden van werk.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).