Werkgevers schatten de verliezen in de Canarische economie op één miljard euro per maand

Geschreven op 19-02-2021De impact van de pandemie op de Canarische economie is ontmoedigend. De balans tussen economie en gezondheid is ingewikkeld. Covid-19 heeft een hoge kostenpost in economische termen (68.000 meer werklozen sinds januari vorig jaar) maar ook in levens, 540 doden op de Canarische Eilanden.

De waarheid is dat de archipel 1.000 miljoen euro verliest voor elke maand dat de huidige gezondheidssituatie doorgaat met zijn beperkingen. Een welvaartsverlies dat bijdraagt ​​aan de daling die al in 2020 op de Canarische Eilanden werd opgetekend van 20% van het bruto binnenlands product (bbp).

De CEOE-Tenerife (Confederación Española de Organizaciones Empresariales) benadrukt dan ook dat elke maand vertraging in het vaccinatieprogramma een kostenplaatje heeft van één miljard euro.

Een economie met een binnenlandse vraag die verdoofd is door zowel de onzekerheid over de gezondheid en de economische situatie als door de opgelegde beperkingen, heeft een liquiditeitsinjectie nodig van de overheid en vereist het naleven van het geplande vaccinatieschema, aldus de CEOE.

Er moet aan worden herinnerd dat de teller van het aantal werklozen dat is geregistreerd bij de kantoren van de openbare diensten voor arbeidsvoorziening op de Canarische Eilanden in januari op 279.230 stond, na een stijging met 9.793 in die maand, wat een stijging betekent van 3,63% in vergelijking met december, volgens het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).