Mercadona schenkt 780 ton basisprodukten

Geschreven op 19-02-2021Mercadona heeft in 2020 780 ton voedsel en basisbenodigdheden gedoneerd aan gaarkeukens, voedselbanken en andere liefdadigheidsinstellingen op de Canarische Eilanden. Dit aantal, wat overeenkomt met 13.000 winkelwagentjes, is 63% meer dan in 2019 als gevolg van de huidige gezondheids- en economische crisis.

Het bedrijf zet dit werk voort in 2021 en heeft nog drie centra in Tenerife opgenomen in zijn distributienetwerk. Zo ontvangen de Asociación Virgen de la Esperanza, Café y Calor (Cáritas) en Asamblea Comarcal de La Laguna, Tegueste en El Rosario (Cruz Roja)  dagelijks voedsel zoals fruit en groenten, zuivelproducten, vlees, vis, worst, brood of pasta.

Deze centra sluiten zich aan bij de Asociación Padre Laraña, La Milagrosa en La Fundación Canaria José Luis Montesinos waarmee het supermarktbedrijf op het eiland al samenwerkte.

Donaties worden 's morgens vroeg gedaan, van maandag tot zaterdag, dankzij de logistieke middelen van Mercadona, die voedsel brengen naar de gaarkeukens en centra waarmee het dagelijks samenwerkt op de Canarische Eilanden.

Soms zijn het de centra zelf die de koopwaar rechtstreeks bij de supermarkt komen ophalen. Naast de 15 gaarkeukens en -centra waaraan het dagelijks voedsel schenkt op de Canarische Eilanden, werkt het bedrijf ook samen met organisaties zoals Cáritas, het Rode Kruis, de gemeentelijke voedselbank van Pájara en de gemeentelijke voedselbanken van Las Palmas en Tenerife.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).