Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-02-2021De Canarische Eilanden zullen de volgende twee jaar 200 miljoen euro investeren om de wachtlijsten voor chirurgie, consultatie en tests met 30% te verminderen, met het inhuren van zo’n 250 extra medische professionals. Op de wachtlijst voor chirurgie stonden eind 2020 maar liefst 24.495 patiënten.

De ‘Confederación Española de Agencias de Viajes (CEAV)’ heeft de situatie aangeklaagd waarin "talrijke luchtvaartmaatschappijen" blijven weigeren de terugbetaling te doen van tickets van geannuleerde vliegreizen ten gevolge van Covid-19. Op deze manier zijn de reisbureaus verplicht als bank te fungeren met de daaruit voortvloeiende ernstige financiële problemen als gevolg van de pandemie.

Een 80-jarige man is woensdag door verdrinking om het leven gekomen in de haven van La Estaca in de gemeente Valverde op El Hierro, zo meldt de nooddienst 112. De hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, konden enkel zijn dood bevestigen.

De ‘Patrulla Fiscal y de Fronteras (PAFIF)’ van de Guardia Civil de Vecindario (Gran Canaria) heeft twee mannen aangehouden voor het bezit van 1.069 stuks nagemaakte sportkledij voor een waarde van 37.100 euro, vooral t-shirts en broeken van bekende sportmerken.

Het regionale asiel ‘Tierra Blanca’ heeft de krantenkoppen gehaald vanwege de overstromingen door de overvloedige regenval. Maar het ergste in Tierra Blanca zijn niet de overstromingen en het nat worden van de honden maar de gevechten, met de nodige verwondingen tot gevog, die elke nacht plaatsvinden tussen de honden omdat er na 15.00 uur niemand meer aanwezig is om een oogje in het zeil te houden, aldus Abel Román Hamid Alba van de Canarische vereniging tegen dierenmishandeling.

De werkloosheid onder de vrouwen is in 2020 op Tenerife gestegen met 30,69%. De situatie is zeer zorgwekkend. Van 50.400 werkloze vrouwen in januari 2020 is het aantal gestegen naar bijna 66.000 in januari van dit jaar.

Canarian Airways heeft geen handelsmerkregistratie bij het octrooibureau. Sinds juni 2007 is de naam Canarias Airways geregistreerd voor commercieel gebruik door het bedrijf RNR Lareinuam, wat aanleiding geeft tot een belangenconflict. Het gebrek aan registratie van het merk sluit aan bij de talrijke procedures die de luchtvaartmaatschappij nog niet heeft afgerond.

Leden van de Nationale Politie arresteerden een 50-jarige man, met eerdere veroordelingen, voor een gevecht in de calle La Guancha (Santa Cruz) waarbij hij met een keukenmes een vinger had afgesneden van een man waarmee het tot een handgemeen was gekomen.

Een man met psychische problemen maakt de inwoners rond de Calle Los Sabandeños en Camino Real, in Barranco Las Lajas in de gemeente Tacoronte, bang vanwege zijn agressieve gedrag en de herhaalde dreigementen die hij maakt als hij van streek is. De laatste tijd toont hij ook zijn geslachtsdelen aan voorbijgangers op straat. De Guardia Civil komt telkens langs als ze worden verwittigd, maar kunnen tot op heden weinig doen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).