Zakenlieden mikken op de Canarische Eilanden om offshore windparken te starten

Geschreven op 18-02-2021De ‘Asociación Empresarial Eólica (AEE)’, een Spaanse werkgever in de sector van hernieuwbare energie die gebaseerd is op het benutten van de wind om elektriciteit op te wekken, heeft de Canarische Eilanden aangewezen als de plaats in Spanje om te beginnen met de installatie van drijvende windturbineparken, iets wat over de hele wereld wordt toegepast.

Zelfs met al het wetgevende werk dat moet worden gedaan, omdat er nog geen regelgeving is om deze activiteit te reguleren, raadt de AEE de regering aan om door te gaan met de voorbereiding.

De kortste manier die ondernemers vinden om een ​​regelgevend kader voor deze technologie te bieden, is de aanpassing van het Koninklijk Besluit 1028/2007, dat “de administratieve procedure voor de behandeling van aanvragen voor toelating van elektriciteitsproductie-installaties in de territoriale zee” bepaalt.

Innovatie heeft de afgelopen veertien jaar grote veranderingen teweeggebracht. Ondermeer de mogelijkheid om windturbines in diepzeegebieden te plaatsen. Om deze reden moedigen de zakenlieden de centrale uitvoerende macht aan om het koninklijk besluit aan te passen, zowel het huidige regelgevingskader als de aanpak voor de ontwikkeling van offshore windenergie in Spanje.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk om de zogenaamde POEM (Planes de Ordenación del Espacio Marítimo) te ontwikkelen en deze maximaal te laten aansluiten met de strategie om deze energiewinning te garanderen en tegelijkertijd de uitstoot van kooldioxide en andere gassen die schadelijk zijn voor de atmosfeer te verminderen.

Bovendien is het een van de pijlers van het reddingsplan dat Brussel heeft ontworpen om de crisis te boven te komen, die is ontstaan ​​door de pandemie, de transformatie van het elektriciteitsopwekkingssysteem door gebruik te maken van hernieuwbare bronnen. Met andere woorden, projecten op dit gebied die hoogwaardige banen opleveren, stabiel, goed betaald en duurzaam, zijn welkom.

Wat zijn de voordelen voor de eilanden? Vooral de extra kosten die worden veroorzaakt door de grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken, zullen wegvallen. Toepassing ervan op de eilanden betekent echter besparingen voor zowel de staatsbegrotingen als voor het elektriciteitssysteem zelf. Kortom, alle burgers zullen ervan kunnen meegenieten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).