Speciale aandacht voor de ‘lagarto gigante’ van Tenerife

Geschreven op 18-02-2021De Cabildo besteedt speciale aandacht aan informatieve acties om het publiek te informeren over het bestaan ​​en de kenmerken van de ‘lagarto gigante’ (reuzenhagedis) van Tenerife.

Het is een manier om de steun en de betrokkenheid van de samenleving van het eiland te bekomen bij het behoud van deze bedreigde diersoort. Daarom hebben verschillende experts allerhande leermateriaal gehost op de website van de eilandinstelling met de bedoeling dat de scholen deze leerrijke informatie kunnen gebruiken in hun lessen.

Deze set educatieve en informatieve hulpmiddelen zoals poster, stickers, presentaties en didactische informatie wordt beschikbaar gesteld vanuit het departement van natuurlijke omgeving en veiligheid aan het ministerie van onderwijs om deze kennis te verspreiden onder de studentenpopulatie. Iedereen heeft trouwens toegang tot het informatieve materiaal via deze URL: https://cutt.ly/Sk8hbv7

De ‘Gallotia intermedia, of de gespikkelde reuzenhagedis van Tenerife’, is een indrukwekkend reptiel van meer dan een halve meter lang, typerend voor het eiland en uniek in de wereld, en werd in de jaren ’90 verondersteld uitgestorven te zijn maar overleeft nog op de zeekliffen van twee beschermde eilandgebieden: het ‘Parque Rural de Teno’ en het ‘Monumento Natural de la Montaña de Guaza’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).