Zakenlieden op Tenerife waarschuwen voor het tekort aan goederen

Geschreven op 20-02-2021De Raad van Bestuur van CEOE-Tenerife (Confederación Española de Organizaciones Empresariales) uitte gisteren zijn bezorgdheid over de situatie die ontstaat bij het importeren van goederen uit het Aziatische continent. Vooral vanwege de problemen die voortvloeien uit de meer dan driemaal stijgende vrachtprijzen, het gebrek aan verbindingen en vertragingen en het tekort aan containeruitrusting, waardoor de leveringstermijnen van de te ontvangen koopwaar niet worden gehaald.

Volgens de CEOE moet daar nog het "inefficiënte" beheer van de diensten van de Canarische havenautoriteiten worden bijgeteld vanwege het gebrek aan personeel en de gebrekkige coördinatie tussen de administraties. Dit zorgt ervoor dat eens een container de haven binnenkomt, er een administratieve ‘kruisweg’ volgt, wat leidt tot grotere vertragingen bij de levering van goederen en het betalen van extra kosten.

En dit allemaal wordt overspoeld door de onzekerheid in het gedrag van de olieprijs die, ondanks het vertragen van de stijging, momenteel $60 per vat bedraagt.

Voor CEOE-Tenerife heeft een economie als die van de Canarische Eilanden, die "sterk afhankelijk is van transport en energie," onmiddellijke maatregelen nodig om te vermijden dat er tekorten aan goederen ontstaan, voornamelijk grondstoffen van Aziatische oorsprong.

De cijfers, beheerd door de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife, zijn ook al niet erg positief. Volgens de voorlopige statistieken sloot het Havenbedrijf 2020 af met een daling van 14,8% van de totale trafiek. Er werden amper 11 miljoen ton goederen verwerkt, praktisch twee miljoen ton minder dan in 2019.

De omzet daalde met meer dan acht miljoen euro, gaande van 47,3 miljoen euro in 2019 tot 38,7 miljoen euro in 2020. Het passagiersverkeer was hierop geen uitzondering en daalde met 45,7%, dat betekent drie miljoen passagiers minder dan in 2019. Het totale aantal koopvaardijschepen dat de faciliteiten aandeed, daalde met 24% tot slechts 12.000 eenheden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).