Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-02-2021Volksgezondheid maakt zich zorgen over het eiland Tenerife. Er gebeurt iets op Tenerife waardoor de neerwaartse lijn van besmettingen, niet verder afneemt, aldus de woordvoerder van de regering. Pérez verzekerde daarom dat met betrekking tot Tenerife "niets is uitgesloten" voor zondag, zelfs niet om het eiland terug te brengen naar niveau 2 (oranje verkeerslicht), maar verduidelijkte wel dat er nog niets is beslist.

Donderdag werden opnieuw twee bewakers aangevallen door een gevangene in de gevangenis van Las Palmas II. In een verklaring heeft de vakbond uitgelegd dat dit soort gebeurtenissen steeds vaker voorkomt en benadrukt het "gebrek aan protocollen" en de "weerloosheid" van de bewakers die met te weinig zijn voor de vele gevangenen. Een van de bewakers moest voor verdere verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Een 25-jarige vrouw is donderdag rond 13.30 uur ernstig gewond geraakt nadat ze door een auto werd aangereden in Puerto del Rosario (Fuerteventura). Ze liep daarbij meerdere verwondingen op en werd met spoed overgebracht naar het Virgen de la Peña ziekenhuis.

Bij een wegcontrole op de baan van Puerto del Rosario naar Morro Jable (Fuerteventura) hebben de agenten een 28-jarige vrouw aangehouden voor een misdaad tegen de verkeersveiligheid. De vrouw had geen geldig rijbewijs meer omdat ze al haar punten had verloren. Er wacht haar een serieuze boete en zelfs een gevangenisstraf van drie tot zes maanden is mogelijk.

De Guardia Civil heeft vier mannen tussen de 29 en 44 jaar oud opgepakt voor verschillende gewelddadige misdaden die herhaaldelijk zijn gepleegd op verschillende boerderijen waarbij ze meer dan 6.000 kilo avocado’s hebben gestolen. Evenzo is een andere 40-jarige man aangehouden voor het witwassen van geld in de gemeente La Orotava.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 46-jarige man in Santa Cruz de Tenerife, met meerdere veroordelingen, gearresteerd voor de diefstal van 40 meter koperen kabel in de Calle Julio Tovar. Een buurtbewoner had alles gezien en had de politie gewaarschuwd die de dader op heterdaad kon betrappen.

Een bemanningslid van het koopvaardijschip 'Jan Van Gent' moest na een beroerte worden geëvacueerd naar het Dr. Negrín Universitair Ziekenhuis op Gran Canaria. De boot bevond zich op 351 km. van Gran Canaria en een helilopter van Salvamento Marítimo is het slachtoffer gaan ophalen.

Een 68-jarige vrouw is gered door een helikopter na een val tijdens een wandeling in de omgeving van de Roque Nublo op Gran Canaria, kort na 12.00 uur deze donderdag, zo meldt de nooddienst 112. Ze werd overgebracht naar het hospitaal met verwondingen aan de benen.

De Nationale Politie heeft donderdagmiddag om veiligheidsredenen het gebied afgezet waar het Ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden is gevestigd in Santa Cruz. De reden was de aanwezigheid van een verdacht pakket. De ontmijningsdienst (TEDAX) kwam ter plaatse maar na controle leek het vals alarm te zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).