De NASA arriveert in het Timanfaya van Mars

Geschreven op 19-02-2021De rover 'Perseverance' van de Mars 2020-missie behorende tot het ‘Programa de Exploración de Marte de la NASA, is donderdagavond met succes geland op Mars op de Jezerokrater, in een zone van 1,2 x 1,2 kilometer gedoopt door de wetenschappelijke gemeenschap met de naam Timanfaya vanwege de "grote overeenkomsten" die het gebied heeft met het landschap van het Nationaal Park Timanfaya op Lanzarote.

Deze uiterst geavanceerde robot zal 687 dagen op de Rode Planeet blijven met de missie om bewijs van uitgestorven of bestaand microbieel leven te vinden. Vanaf de ‘Martiaanse Timanfaya’ zal de 'Perseverance' naar het noorden reizen om monsters van carbonaatgesteenten te verzamelen uit een gebied dat volgens de wetenschap de rand zou kunnen zijn van wat ooit 'een enorm meer' zou zijn geweest.

De president van de Cabildo van Lanzarote, María Dolores Corujo, heeft woensdag verklaard dat de landing van de 'Perseverance' op Mars in een gebied dat gedoopt is met een naam die zo nauw verbonden is met ons eiland, een bron van grote trots zou moeten zijn.

Voor de president is het ook een nooit geziene kans om het eiland te promoten, aangezien we de komende maanden de namen van Lanzarote en Timanfaya zullen horen op wetenschappelijke fora en in internationale nieuwsprogramma's,  wat ongetwijfeld een enorme toeristische impact zal hebben.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).