Arona SOS Atlántico brengt de oceaan naar de scholen

Geschreven op 20-02-2021Arona SOS Atlántico, het festival dat plaatsvindt in het laatste kwartaal van het jaar en dat cultuur en wetenschap verenigt ter verdediging van de oceanen en vooral de walvisachtigen, richt zich tot de scholen van de gemeente.

De festivaldirectie heeft zojuist een pedagogisch boek van bijna 50 pagina's voor studenten opgesteld met audiovisueel materiaal en documentaire informatie over de maritieme fauna van de kust van de zuidelijke gemeente. Docenten krijgen via een link toegang tot de inhoud, zodat ze deze kunnen opnemen in de vakken die verband houden met natuur en wetenschap.

Dit is een nieuw initiatief met educatief materiaal dat zal dienen om de huidige schaarse informatie in het lessenaanbod over de rijkdom van onze oceaan aan te vullen, vertelde Martín Rivero, mededirecteur van het festival.

Arona SOS Atlántico, dat dit jaar aan zijn achtste editie toe is, is een geweldig platform geworden voor het verspreiden van informatie over de maritieme fauna van zuidelijk Tenerife door middel van verschillende culturele voorstellen, waaronder film, muziek, debatten, conferenties, tentoonstellingen, workshop en trainingen.

Deze week publiceerde de krant El País een rapport ondertekend door Eduardo Salete, getiteld “Tenerife, de hoofdstad van het duiken in de Atlantische Oceaan”, waarin hij verwijst naar de bodems van het eiland als een "paradijs" voor mariene soorten.

Hij geeft aan dat de hoeveelheid en diversiteit aan fauna, extravagante geologische formaties onder water, interessante scheepswrakken, duikomstandigheden en de toeristische kwaliteit, de Canarische Eilanden tot een van de beste duikbestemmingen ter wereld maken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).