130 gezinnen op Tenerife, die op het punt staan hun huis te worden uitgezet, vragen hulp

Geschreven op 21-02-2021De ‘Diputado del Común’, Rafael Yanes, had vrijdag een ontmoeting met de woordvoerder van 14 gezinnen die getroffen zijn door uitzettingen in El Fraile, María José Regalado - de woordvoerder van 17 getroffen gezinnen in El Tablero, Yeray Perdomo - de woordvoerder van het collectief 'El Pueblo Tiene Hambre', Eloy Cuadra -  en een gemeenteraadslid van de gemeente Arona, Antonella Aliotti, om de situatie te analyseren van 130 gezinnen op het eiland die op het punt staan uitgezet te worden.

De vertegenwoordigers van deze groepen brachten hun bezorgdheid over aan de ‘Diputado del Común’ over de situatie waarin verschillende families op Tenerife verkeren en die het risico lopen uitgezet te worden zonder dat er alternatieve huisvestingsoplossing ter beschikking zijn.

De woordvoerders hekelden "achterlating en dakloosheid" en vroegen om een ​​oplossing om deze uitzettingen tegen te houden en haalbare opties die hen in staat stellen om in hun huizen te blijven.

Yanes, vergezeld van de juridisch adviseur Oliver Fariña, stemde ermee in de situatie op te volgen om na te gaan of de administraties de procedures en de huidige wetgeving naleven. Bovendien vroeg hij de verschillende groepen om hun dossiers individueel voor te leggen om in elk van de dossiers een persoonlijk onderzoek uit te voeren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).