‘La Casa del Carnaval’ heropent

Geschreven op 21-02-2021Het ‘Casa del Carnaval’ van Santa Cruz de Tenerife, dat symbool staat voor de grootsheid van deze festiviteiten, heropent vandaag zijn deuren voor het publiek en heeft zich aangepast aan de huidige situatie met een gezondheidsprotocol en met capaciteitscontrole.

Daarom nodigt José Manuel Bermúdez, burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, iedereen uit voor een bezoek aan dit museum, dat "een gelegenheid is om carnaval te herdenken", vooral in dit jaar waarin het feest niet gevierd kan worden.

Bij de heropening werden ook enkele van de nieuwigheden onthuld zoals de tentoonstelling gewijd aan het traditionele carnaval op de Canarische Eilanden in samenwerking met Benito Cabrera, muzikant en componist die de geschiedenis van de feesten zoals ‘Los Toros de Tao y Tiagua, Los Diabletes de Teguise, Los Buches, Los Carneros de Tigaday of Los Empolvados’ heeft bestudeerd.

Het ‘beste carnaval ter wereld’ brengt dit jaar een eerbetoon aan de kleinere, meer bescheiden en minder bekende carnavals, die etnografische en culturele betekenis geven aan het carnaval in het algemeen op de Canarische Eilanden. De tentoonstelling legt de nadruk op de didactische aspecten van al deze tradities die "complementair" zijn en "niet in tegenspraak zijn" met de viering van het grote festival van Santa Cruz.

Om een bezoek te brengen aan het museum moeten geïnteresseerden hun ticket vooraf reserveren op de website casacarnavalsantacruz.com vanwege de noodzakelijke capaciteitscontrole. De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.30 uur en de toegang is nog steeds gratis.

Dit museum heeft 1.100 m2 tentoonstellingsruimte en werd ingehuldigd in 2017. Sinds de opening hebben al meer dan 70.000 mensen het museum bezocht, waardoor het een van de meest bezochte plaatsen in de hoofdstad is.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).