Korte nieuwsitems

Geschreven op 20-02-2021De president van de regering van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, benadrukte dat een toename van 756,8% van het aantal migranten dat over zee op de Canarische Eilanden arriveerde in 2020 "onbetaalbaar" is voor de autonome gemeenschap (26.000 immigranten in de afgelopen 13 maanden), een gegeven dat nog wordt verergerd door de ontmanteling van opvangplaatsen die er waren sinds de crisis van de cayucos in 2006.

Meer dan 50% van de Canariërs heeft financiële problemen. 53% van de Canarische Eilanden ervaart hun financiële situatie als zeer negatief, vóór de Balearen (52,5%), Catalonië (50,9%) en Andalusië (49,6%), gemeenschappen die sterk aan toerisme zijn blootgesteld, zoals blijkt uit een studie van Asufin. De helft van de Spaanse bevolking heeft in de afgelopen zes maanden om een of andere vorm van financiële hulp verzocht.

Agenten van de lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria hebben een vrijgezellenfeest stopgezet met negen mensen die niet voldeden aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Daarop werden alle deelnemers geïdentificeerd en allemaal kregen ze een fikse boete.

Brandweerlieden uit La Orotava, San Miguel de Abona en Santa Cruz de Tenerife hebben een zoektocht gehouden naar een vrouw die verdwaald was in de regio Montaña Blanca in het Teide Nationaal Park. Uiteindelijk vonden ze de vrouw op een moeilijk bereikbare plaats en brachten haar veilig terug naar huis.

De klachten van ouders die door hun kinderen zijn mishandeld, zijn de afgelopen jaren op de Canarische Eilanden gestaag toegenomen en de trend hield aan tijdens de opsluiting opgelegd door Covid-19 in 2020. Het zogenaamde filio-ouderlijk geweld is op de eilanden in ieder geval een realiteit waar de nodige aandacht aan moet worden besteed, zo stelde de fiscaal advocaat van het provinciaal parket van Las Palmas María Romero afgelopen vrijdag.

29,8 procent van de bevolking heeft iemand die ze kennen verloren aan Covid, 8,8 procent een familielid en 8,8 procent een vriend, blijkt uit de opiniebarometer van het ‘Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS)’ in februari. En maar liefst 78% kent iemand die is besmet geweest met Covid-19.

El Mojón wacht nog steeds op de ingebruikname van de eerste operatiekamers. Het Prohospital del Sur Platform bekritiseert het feit dat er bijna een jaar is verstreken zonder dat de geplande data om de diensten te voltooien zijn gehaald. En op dit moment durft niemand nog een voorspelling te doen.

Een rubberboot met 48 migranten werd zaterdagmorgen in de vroege uren gered in de wateren nabij de Canarische archipel, zoals gerapporteerd door de nooddienst 112. Een schip van Salvamento Marítimo heeft hen begeleid naar de haven van Arguineguín op Gran Canaria.

Een informatiecampagne van de gemeenteraad van La Laguna probeert te voorkomen dat ondergrondse termieten zich door de gemeente verspreiden. De gemeenteraad dringt er bij de bevolking op aan gebruik te maken van de gratis ophaaldienst voor resten die kunnen zijn aangetast om te voorkomen dat ze andere gebieden bereiken. De schepen van milieu, José Luis Hernández, vraagt ​​zich te houden aan het actieprotocol dat is opgesteld om een ​​effectieve bestrijding en uitroeiing van deze plaag te bewerkstelligen, wat inhoudt dat plantmateriaal en andere besmette resten correct worden verwijderd voor een juiste behandeling.

Slechts 0,5% van degenen die op de eilanden zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren, hebben geweigerd een injectie te krijgen. De vaccinatiecampagne heeft een grote aanhang gehad onder de bevolking van de eilanden, waar al 50.200 geïmmuniseerde mensen zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).