La Gomera en Tenerife worden erkend als verantwoorde bestemming voor het spotten van walvissen

Geschreven op 21-02-2021De Cabildo van La Gomera heeft donderdag deelgenomen aan de uitreiking van de certificering die is verleend door de ‘World Cetacean Alliance’, waardoor La Gomera en een deel van de kust van Tenerife de eerste plaats in Europa is die wordt beschouwd als een erfgoedruimte voor walvissen. Het is een erkenning voor beide eilanden als uitstekende toeristische bestemmingen voor de verantwoorde observatie van walvissen en dolfijnen in het wild.

Het initiatief begon bij de ‘Asociación para la Conservación de los Cetáceos del Sur de Tenerife (ACEST), die afgelopen januari de certificering van dit mariene gebied als een walvisachtige erfgoedsite heeft aangevraagd. De gunstige reactie van de ‘World Animal Protection’ en de daaropvolgende verwerking door de ‘World Cetacean Alliance’, heeft ervoor gezorgd dat dit zeegebied een onderscheiding krijgt die slechts drie andere plaatsen in de wereld hebben verkregen: Hervey Bay (Australië), The Bluff (Zuid-Afrika) en Californië (Verenigde Staten).

De vertegenwoordigers van La Gomera zijn het erover eens dat deze erkenning voor La Gomera enorme kansen biedt door het te plaatsen als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de wereld voor de verantwoorde observatie van walvisachtigen het ganse jaar door en door de duurzame ontwikkeling van andere activiteiten met betrekking tot het eiland.

Evenzo benadrukken ze de impact ervan in het kader van toerismebevordering en de status van La Gomera als biosfeerreservaat, aangezien in beide gevallen de uitvoering van maatregelen voor het behoud van het mariene milieu een meerwaarde vormt voor de strategieën waarmee de regering werkt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).