La Gomera, de beste Europese bestemming voor telewerken volgens Duitse media

Geschreven op 21-02-2021La Gomera was deze week de hoofdrolspeler in publicaties met een aanzienlijke impact op de Duitse markt. De interesse die de bestemming heeft gewekt, heeft verschillende van de belangrijkste Duitstalige media gemotiveerd om er speciale artikels over te schrijven en het eiland te definiëren als de beste bestemming om er te telewerken en ondertussen wat vakantie te nemen in tijden van Covid.

Het ministerie van Toerisme werkt sinds september vorig jaar op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markten om La Gomera als telewerkbestemming te promoten. Om deze reden heeft het eiland deelgenomen aan virtuele beurzen zoals het Berlin Travel Festival, advertenties in GEO.DE magazine, seminars met reisagenten en publicaties en campagnes op Facebook en Instagram.

Het Europese economische tijdschrift Der Spiegel en het Duitse dagblad Berliner Zeitung hebben onlangs drie artikels aan het eiland gewijd, gebaseerd op de getuigenissen van Duitse toeristen die al lange tijd hun vakanties op La Gomera doorbrengen. Bovendien bevatten ze een uitgebreid interview met de minister van Toerisme, María Isabel Méndez, die bij deze gelegenheid een actuele situatie schetst van de evolutie in de sector op La Gomera.

Van de 11.000 beschikbare bedden op La Gomera hebben we de afgelopen drie maanden een bezettingsgraad van ongeveer 60% gehad, voornamelijk door Duitse toeristen die ons zien als een veilige bestemming en waar ze kunnen telewerken tijdens een familievakantie, zei Méndez.

Méndez onderstreepte de belangrijke media-impact van al hun acties, die zorgen voor een link tussen de Duitse markt en La Gomera. De toeristen kiezen voor steden als Valle Gran Rey en blijven langer op het eiland dan oorspronkelijk was voorzien. Ons eiland is een paradijs voor het toerisme. Iets dat ons helpt om vooruit te komen en de gevolgen van de pandemie te verzachten, aldus Méndez.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).