Het Hotel Mencey heropent zijn deuren op 15 maart na een jaar gesloten te zijn

Geschreven op 22-02-2021Het karakteristieke en historische hotel Iberostar Mencey in de hoofdstad van Tenerife zal zijn deuren openen op maandag 15 maart, na bijna een jaar gesloten te zijn vanwege de pandemie.

Het was op 19 maart 2020 toen de regering van Pedro Sánchez bevel 257/2020 uitvaardigde waarin de opschorting van de openstelling voor het publiek van logiesverstrekkende bedrijven werd aangekondigd. Vanaf die datum hadden alle hotels op Spaans grondgebied zeven dagen de tijd om de toeristen te evacueren die in hun faciliteiten verbleven, wat leidde tot ‘nul-toerisme’.

Pas aan het begin van de zomer begonnen hotels schuchter hun deuren te heropenen op de Canarische Eilanden, maar het Hotel Mencey was het enige hotel dat nog gesloten was in de hoofdstad van Tenerife. Het is een vaste plaats voor vergaderingen, forums en zakelijke bijeenkomsten in Santa Cruz.

In eerste instantie werd verwacht dat de sluiting van het hotel een tijdelijke zaak zou zijn. Tegenwoordig zijn er echter veel bedrijven die hebben besloten om niet te heropenen vanwege de beperkingen van de belangrijkste bronmarkten: het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Het Iberostar Mencey hotel is geen hotel dat zich voor 100% op het toerisme richt. Veel van hun klanten zijn ook zakenmensen, die congres- of zakentoerisme genereren. De opening is zonder twijfel goed nieuws voor Santa Cruz de Tenerife, wat de werkgelegenheid betreft maar het is vooral een symbool van een schuchtere herstart van de economische activiteit.

Ashotel (Asoc. Hotelera y Extrahotelera de S/C de Tenerife) heeft 206 aangesloten hotels op Tenerife, waarvan 123 hotels (59%) gesloten zijn vanaf 13 januari 2021. Daarnaast heeft de vereniging 90.560 aangesloten bedden op het eiland, waarvan er 58.000 momenteel niet beschikbaar zijn. Er waren hotels die in de zomer van 2020 hun deuren openden, maar nu, na te hebben vastgesteld dat het hoogseizoen voorbij is, weer zijn gesloten. Er zijn 34 etablissementen die voor de tweede keer het bordje ‘gesloten’ hebben opgehangen. Deze situatie wordt nog verergerd door de erg sombere vooruitzichten voor Pasen en de povere verwachtingen voor het zomerseizoen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).