Babyboom van kamelen in de boerderijen van ‘Oasis Wildlife’ op Fuerteventura

Geschreven op 22-02-2021Deze week werden de eerste baby's van het jaar geboren op de boerderj Dromemilk in Goroy, het grootste centrum van Europa, gerund door Oasis Wildlife Fuerteventura, dat meer dan 400 exemplaren van Canarische kamelen heeft.

Het zijn drie jongen, allemaal vrouwelijk, geboren na dertien maanden zwangerschap via de natuurlijke weg en zonder complicaties. De dieren zijn in perfecte gezondheid, net als hun moeders, en ook hun integratie in de kamelenfamilie verloopt normaal. Af en toe kunnen moeders de jongen afwijzen, iets wat in dit geval niet is gebeurd, bevestigen bronnen van het Goroy-kamelencentrum.

De geboorte van deze kalveren "markeert weer een mijlpaal" in de fokprogramma's van Oasis Wildlife. Het is voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van het centrum dat er in hetzelfde jaar zoveel geboortes plaatsvinden. Meer dan twintig kamelen zijn momenteel zwanger en er worden deze maand nog geboortes verwacht.

Het is niet gebruikelijk om de geboortes van zoveel kamelen bij te wonen. Met deze nieuwe geboortes blijven we het Canarische kameelras beschermen, waarvan er nog slechts 1.200 exemplaren in de wereld zijn, en bijna een derde bevindt zich in Fuerteventura, zegt Soraya Cabrera, directrice en dierenarts van Oasis Wildlife. Het hoge aantal geboortes is het resultaat van "de uitgebreide ervaring" van de professionals van Oasis Wildlife in het beheer, de zorg en de voortplanting van deze soort, waardoor het het meest prominente kweekcentrum op Fuerteventura is geworden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).