Ecologisch bewustzijn iets hoger dan het Spaanse gemiddelde

Geschreven op 22-02-2021De bevolking van Gran Canaria vertoont een ecologisch bewustzijn dat "iets hoger" is dan het Spaanse gemiddelde in verband met de dreiging die uitgaat van de klimaatverandering. Dit is de conclusie van een onderzoek naar de publieke perceptie van de opwarming van de aarde en de effecten ervan, uitgevoerd binnen het project ‘Mac-Clima’.

Het onderzoek, gebaseerd op 1.189 telefonische interviews, onderverdeeld naar regio, laat zien dat de eilandbevolking een gemiddeld cijfer van 7,7 krijgt als ze wordt gevraagd of ze zich zorgen maken over de effecten van klimaatverandering. 40,7% gelooft dat het hen middelmatig treft en 23% dat het hen zwaar treft.

Met een betrouwbaarheidsniveau van 95,5% plaatst de enquête waterschaarste, giftig afval, afvalverwijdering en de klimaatverandering als de belangrijkste milieuproblemen voor de eilandbevolking, die het voor 91% eens is dat de mensen het milieu misbruiken.

De studie, waarvan het veldwerk werd uitgevoerd in juli 2020, stelt vast dat 91,6% van de bevolking geen zonne-energie gebruikt in hun huis en dat voor 50,1% het privévoertuig het belangrijkste transportmiddel is. Waarom geeft de helft van het eiland de voorkeur aan het openbaar vervoer? 30,5% voor comfort, 12,8% voor snelheid en 11,4% uit noodzaak.

De studie, die werd aangevuld met 9 interviews met zakenlieden, activisten, academici en technici, concludeert ook dat 18,9% van de bevolking van Gran Canaria van mening is dat de milieuvervuiling de afgelopen 10 jaar is toegenomen maar 25,3% vindt dat er een verbetering heeft plaatsgevonden.

Het profiel van de mensen op Gran Canaria die geloven dat de klimaatverandering het eerste probleem op aarde is, is dat van een jongere met een hoog opleidingsniveau, een hoger inkomen, behorend tot een of andere pro-ecologische organisatie en met een grotere gehechtheid aan de wereld.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).