De Masca kloof is al drie jaar gesloten

Geschreven op 22-02-2021De gecompliceerde redding van acht Duitse wandelaars die vastzaten midden in een storm op het strand aan de monding van de Masca kloof op 25 februari 2018, was de druppel die de emmer deed overlopen, na jaren van ongelukken, evacuaties, verwondingen en verschillende doden.

De volgende dag ondertekende de voormalige burgemeester van Buenavista del Norte, Eva García, het decreet dat de sluiting van het ravijnpad beval en het gebruik van de steiger verbood.

Erkend werd dat de veiligheid van de bezoekers niet kon worden gegarandeerd. Zo begon men aan de verbeteringswerken aan het pad door de kloof. Een werk dat 950.000 euro heeft gekost en dat al helemaal klaar is.

Aanstaande vrijdag is het drie jaar geleden dat de kloof werd gesloten en de heropening ervan hangt nog steeds af van ‘Costas’ die toestemming moet geven voor het voorlopige gebruik van de steiger. Zoniet zullen we nog enkele maanden moeten wachten totdat de Cabildo van Tenerife de verbeteringswerken aan de steiger heeft uitgevoerd, begroot voor bijna een miljoen euro.

De verbeteringen in het ravijn, die het moeilijkst leken, zijn afgerond maar de gemeenteraad van Buenavista del Norte en de Cabildo van Tenerife zijn op een onverwacht obstakel gestuit: een wijziging in de criteria van Costas met betrekking tot de steiger, waarvan het voorlopige gebruik wordt geblokkeerd.

De regering en de gemeenteraad onderhandelen met de verantwoordelijken van Costas om de toelating te krijgen ​​dat de steiger mag worden gebruikt terwijl de definitieve hervormingswerken worden uitgevoerd. Het is immers essentieel om een ​​uitgang over zee te hebben om de kloof te kunnen heropenen. Die onderhandelingen zijn nog steeds gaande maar het is helemaal nog niet duidelijk wanneer de Masca kloof terug zal heropend worden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).