De opgravingen in de grot van El Tendal eindigen

Geschreven op 23-02-2021De president van de Cabildo van La Palma, Mariano H. Zapata, bezocht vrijdag samen met de minister van Cultuur en Historisch Erfgoed van het eiland, Jovita Monterrey, de ‘Cueva de El Tendal’ in San Andrés y Sauces, waar de opgravingen van de archeologische campagne, die in januari van start ging, net zijn afgerond.

H. Zapata was enorm verheugd over de hoeveelheid archeologisch materiaal dat werd ontdekt tijdens de opgravingen, de eerste die sinds de jaren ‘80 werden uitgevoerd. Hij herinnerde eraan dat de grot van El Tendal een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op de Canarische eilanden is. De archeologische overblijfselen, die hier gevonden zijn, stellen ons in staat om het inheemse verleden te kennen van degenen die millennia lang op het eiland hebben gewoond.

Jovita Monterrey legde uit dat dit project, gefinancierd door de Canarische regering en de ‘Dirección General de Patrimonio del Ejecutivo autonómico’, kon rekenen op een multidisciplinair team van de universiteiten van La Laguna en Las Palmas de Gran Canaria, in samenwerking met andere Europese wetenschappelijke instellingen.

Ze verklaarde dat de archeologische activiteit, die plaatsvindt in El Tendal, het uitzonderlijke belang aantoont van deze site voor het begrijpen van de geschiedenis van de bezetting van de inheemse bevolking op het eiland.

Ze benadrukte bovendien het belang dat dit jaar de studies van deze site zijn hervat, een werk dat begon in de jaren ‘80 van de vorige eeuw en waarvan een goed bewaard gebleven stratigrafie* ons in staat stelt om de economie en de samenleving van de inheemse bevolking op La Palma en de Canarische Eilanden te reconstrueren. Het heeft ons veel kennis bijgebracht van het leven en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van La Palma.

* Stratigrafie is de studie van de volgorde van opeenvolgende gesteentelagen met als doel aardlagen te dateren en beschrijven. Stratigrafie wordt gebruikt om de paleogeografie van een gebied vast te stellen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).